Anunțul a fost făcut luni de Directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului, Guido Rasi.

Cererea de Remdesivir a crescut, deoarece în prezent nu există tratamente sau vaccinuri aprobate împotriva COVID-19.

Citeste si: Cum se va aplica amenda pentru cei care nu poartă mască. În ce situație amenzile ajung la 2.500 de lei

„S-ar putea ca în ziele următoare să se poată elibera o autorizație de piață condiționată”, a declarat Guido Rasi, luni, în cadrul unei audieri în Palramentul UE de la Bruxelles, potrivit Reuters.

O autorizație de comercializare condiționată a UE permite vânzarea unui medicament pe parcursul unui an în tot blocul european, înainte de a se cunoaște toate datele necesare cu privire la eficacitatea și efectele secundare ale acestuia.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Gabriela Firea: Peste 20.000 de persoane din Bucureşti vor fi testate pentru COVID- 19

EMA a recomandat deja administrarea medicamentului la pacienți chiar înainte de autorizarea vânzării sale.

Recomandarea EMA privind utilizare s-a potrivit cu o autorizație de urgență acordată de Food and Drug Administration (FDA) din SUA la începutul lunii mai, după ce au fost furnizate date care arată că medicamentul a ajutat pacienții cu COVID-19.

În afara de Remdesivir, Rasi a declarat că alte tratamente posibile împotriva COVID-19 care pot fi disponibile rapid, sunt cele bazate pe anticorpi monoclonali, care pot „neutraliza” noul coronavirus.

Citeste si: O altă boală face ravagii în România! Zeci de noi cazuri, în ultima săptămâna

El a avertizat, de asemenea, că Europa s-ar putea confrunta cu deficiențe de vaccin contra COVID-19 dacă ar fi dezvoltat într-un an, răspunzând îngrijorărilor susținute de miniștrii și oficialii UE petru sănătate la începutul lunii mai.

Deoarece vaccinul ar putea fi dezvoltat în afara UE, iar capacitatea de producție a blocului ar putea fi insuficientă pentru a satisface toate nevoile, el a spus că UE ar putea să aibă o strategie comună pentru a oferi doze în primul rând persoanelor care au nevoie, cum ar fi medicii sau asistenții medicali. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si