Propunerea, care mai trebuie să fie aprobată de Parlamentul European și de cele 27 de state membre, este „un gest de sprijin fără precedent pentru o țară aflată în război”, a precizat executivul UE într-un comunicat.

Ucraina ar putea fi scutită de taxele vamale în UE

„Agresiunea neprovocată și nejustificată a Rusiei afectează grav economia ucraineană. am dicutat cu președintele Zelensky despre modalități de susținere a economiei, dincolo de asistența macrofinanciară și granturile pe care le oferim.

Amândoi suntem de acord asupra importanței unei suspendări rapide și ample a taxelor de import pentru a stimula economia Ucrainei. Pasul pe care îl facem astăzi răspunde acestui apel. Acesta va facilita foarte mult exportul de bunuri industriale și agricole ucrainene către UE. Continuăm să fim alături de Ucraina în aceste vremuri cumplite”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Citeste si: Ungaria ar putea pierde bani de la UE din cauza încălcării statului de drept. Anunțul Comisiei Europene

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Marea Britanie a anunțat deja luni că va ridica tarifele vamale pentru produsele importate din Ucraina.

Marea Britanie elimină toate taxele vamale pentru produsele ucrainene

Regatul Unit a anunţat eliminarea tuturor taxelor vamale pentru produsele ucrainene şi interzicerea exportului anumitor tehnologii sensibile către Rusia pentru a ajuta Kievul să facă faţă invaziei ruse. „Taxele vamale pentru toate mărfurile importate din Ucraina vor fi acum reduse la zero, iar toate cotele vor fi eliminate” – a anunţat Guvernul britanic într-un comunicat dat luni publicității.

Citeste si: Ce ar putea păți statele NATO care furnizează arme Ucrainei

Această măsură răspunde unei solicitări directe a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski și vizează în special orzul, mierea, păsările de curte şi conservele de roşii. Secretarul britanic pentru comerţ internaţional Anne-Marie Trevelyan a subliniat, într-un comunicat, că „Regatul Unit va continua să facă tot ce îi stă în putere pentru a sprijini lupta Ucrainei împotriva invaziei brutale şi neprovocate a lui Putin şi pentru a contribui la asigurarea securităţii şi a prosperităţii pe termen lung a Ucrainei şi a poporului său”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si