Comisia a anunţat că a încheiat un contract cu societatea americană Moderna în vederea achziţionării a 300 de milioane de doze de vaccin suplimentare.

Acoordul UE priveşte cumpărarea a 150 de milioane de doze care să fie livrate în trimestrele trei şi patru în 2021 şi opţiunea achiziţionării altor 150 de milioane de doze de vaccin în 2022, anunţă întreprinderea într-un comunicat.

În total, UE urmează să dispună anul acesta de 310 milioane de doze de vaccin Moderna

Comisia propune un proiect de ”bioapărare” denunot Hera Incubator dispus să oprească răspândirea noilor variante de COVID-19, care provoacă îngrijorare din cauza unei contagiozităţi mari şi posibilităţii de a rezista vaccinurilor actuale.

Iniţiativa la care iau parte mai multe instituţii, companii din domeniul biotehnologiei şi organisme de cercetare urmează să fie dotată cu 75 de milioane de euro, în vederea dezvoltării unor teste specifice şi creşterii secvenţierii genomului SARS-CoV-2 la cel puţin 5% din testele pozitive, cu scopul de a identifica cât mai devreme mutaţiile virusului.

Aproximativ 150 de milioane de euro urmează să fie alocate în vederea unei consolidări a cercetării şi schimbului de date cu privire la noile variante.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

De asemenea, Bruxellesul este criticat mai ales din cauza unor întârzieri mari în livrarea primelor vaccinuri împotriva covid-19 în UE vrea să-şi garanteze aprovizionarea cu eventuale variante îmbunătăţite ale vaccinurilor împotriva mutaţiilor virusului.

UE încheie un contract cu Moderna în vederea achiziţionării de vaccinuri anti-COVID
UE încheie un contract cu Moderna în vederea achiziţionării de vaccinuri anti-COVID

Citeste si: Medicii din SUA avertizează: tot mai mulți copii au forme grave de COVID-19

Aproximativ 150 de milioane de euro urmează să fie alocate în vederea unei consolidări a cercetării şi schimbului de date cu privire la noile variante ale COVID-19

Comisia, cu sarcina de a negocia precomenzi de vaccinuri în numele Celor 27, intenţionează să-şi ”actualizeze” contractele pe care le-a semnat sau ”să încheie noi contracte”, în vederea unei susţineri a dezvoltării unor noi vaccinuri sau modificării vaccinurilor existente.

Tot Comisia Europeană mai propune să se asigure că producătorii îi predau ”un plan detaliat şi credibil care să le demonstreze capacitatea de a produce aceste vaccinuri în UE, cu un calendar fiabil”, insistă Comisia, care precizează că este pregătită să ”ia în calcul surse de aprovizionare din afara UE, dacă este necesar”.

Un proiect ”EU-FAB” vizează, pe de altă parte, să pună pe picioare ”o capacitate de rezervă” de producţie farmaceutică pentru situaţii de urgenţă.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Totodată, laboratoarele ar putea primi unda verde a Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) fără să fie necesar să parcurgă din nou toate etapele procesului de certificare şi să furnizeze ”un mic ansamblu de date suplimentare”, în cazul în care este vorba

despre o versiune îmbunătăţită a unui vaccin deja autorizat în UE.

Citeste si: O altă tranşă de vaccin AstraZeneca va ajunge în România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si