In articol:
Totodată, Comisia Europeană a semnat, un contract privind livrarea a 400 de milioane de doze cu de la compania Johnson & Johnson din care ar fi comandat doar 200 de milioane de doze de vaccin. Un alt contract a fost semnat în privința livrării a 400 de milioane de doze cu compania AstraZeneca, dintre care s-au achiziționat 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID.
Uniunea Europeană refuză să achiziționeze doze de vaccin anti-COVID suplimentare de la companiile AstraZeneca şi Johnson&Johnson
”Nu este nevoie să recurgem la opţiuni de achizţionare a unor doze suplimentare”, a precizat un oficial european, în privința negocierilor cu companiile producătoare de vaccin menționate.
Astfel, prin aceste contracte de cumpărare a mai multor doze de vaccin anti-COVID, UE consideră că îşi poate atinge obiectivul de a vaccin 70% dintre europeni, până la sfărșitul verii, însă doar cu vaccinuri livrate de compania Pfizer-BioNTech şi compania ameriană Moderna.
Reprezentantul UE menționat, susține că este prea devreme ca UE să încheie în viitorul apropiat alte contracte cu cele două companii producătoare de vaccin anti-COVID-19.
Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro
Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro
Prin decizia actuală luată de UE se poate observa o altă distanțare față de compania suedezo-britanică AstraZeneca, după ce aceasta a scăzut livrările de vaccin în mod considerabil în ultima perioada, afișând obiectivul
Vaccinurile AstraZeneca-Oxford şi Johnosn & Johnson sunt autorizate în UE, în ciuda apariției unor cazuri rare de formare a unor cheaguri de sânge în urma imunizării persoanelor cu vaccinul lor.