Close sidebar
Close sidebar

UE solicită companiei AstraZeneca să-i livreze dozele de vaccin nelivrate în primul trimestru

Uniunea Europeană solicită în justiţie companiei farmaceutice anglo-suedez AstraZeneca să livreze până în iunie pentru cele 27 de state membre, dozele de vaccin anti-covid-19 nelivrate latimp în primul trimestru al pandemiei. Astfel, UE cere ca cele 90 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca să fie livvrate până la sfârșitul lunii iunie, a transmis, marţi Comisia Europeană (CE), informează AFP.

Alina Raducu,

UE solicită companiei AstraZeneca să-i livreze dozele de vaccin nelivrate în primul trimestru [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Comisia Europeană a decis să facă publice aceste informații pentru prima dată, precizând cerințele în justiție către compania farmaceutică AstraZeneca.

UE cere companiei AstraZeneca să îi livreze dozele de vaccin anti-COVID nelivrate în primul trimestru

Potrivit datelor UE, compania AstraZeneca a primul trimestru al pandemiei numai 30 dintre cele 120 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a prezentat topul județelor cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID. Ce județ are cea mai mică rată

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

De asemenea, în al doilea trimestru, AstraZeneca estimează că va livra doar 70 dintre cele 180 de milioane de doze de vaccin stabilite în contractul cu Uniunea Europeană.

Întârzierile repetate în livrarea vaccinului AstraZeneca-Oxford au dus la atacul în Comisiei Europene în justiţia din Belgia către compania farmaceutică, în aprilie, pentru a-l obliga să respecte regulile contractului.

Citeste si: Şocant: Un copil de 2 ani a fost ucis de către mama sa. Femeia a susţinut că ar fi căzut din pat

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI