Stadionul Wembley din Londra ar putea fi eliminat din schemă de UEFA, iar Budapesta ar putea fi orașul norocos care să găzduiească finala și semifinalele Euro 2020 în perioada 5-8 iulie. 

Citeste si: Premieră la Euro 2020. Două penalty-uri ratate într-un singur meci, pe Arena Națională din București

Această schimbare de ultim moment ar putea avea loc dacă guvernul Regatului Unit nu va permite relaxări la regimul de carantină pentru suporterii care vizitează Londra, au declarat surse pentru ESPN.

Semifinalele și finala Euro 2020, la un pas să fie mutate de la Londra

După cum a fost raportat pentru prima dată publicația The Times, miniștrii din Marea Britanie discută în aceste zile o propunere legislativă de a scuti oficialii UEFA, VIP-urile și sponsorii și radiodifuzorii internaționali de la cerința de a intra în carantină timp de 10 zile la sosirea în Marea Britanie.

Citeste si: Euro 2020. Fotbalistul danez Christian Eriksen are nevoie de operație. Ce îi montează medicii în piept

De ce ar putea fi ales stadionul din Budapesta pentru finala Euro 2020

În cazul în care cele două părți nu vor ajunge la un acord, UEFA ar fi pregătită să mute ultimul act în Ungaria, la Budapesta. Pe Pușkaș Arena s-a disputat deja un meci cu toate locurile din stadion ocupate (aproximativ 60.000),

cel dintre țara gazdă și Portugalia, scor 3-0 pentru portughezi. Ungaria este singura țară de la turneul final care nu a impus astfel de restricții.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: EURO 2020, la București. Schimbări importante anunțate de Primăria Capitalei

Surse au declarat pentru ESPN că UEFA a ridicat problema cu guvernul Regatului Unit în primul rând pentru a asigura o scutire pentru susținătorii echipelor concurente de a călători la Londra pentru semifinale și finală, lună viitoare.

Euro 2020, care are loc cu 12 luni întârziere din cauza pandemiei COVID-19, se desfășoară în 11 țări din Europa, iar nouă orașe gazdă de pe continentul european au acordat deja scutiri de carantină cetățenilor din alte țări pentru a participa la jocuri în orașele lor.

Euro 2020, sub semnul îngrijorărilor sanitare și medicale[Sursa foto: Twitter / UEFA]

Reacția lui Boris Johnson la avertismentul UEFA

Boris Johnson a oferit o reacție după informațiile apărute de astăzi, subliniind importanța sănătății publice. Cu toate acestea, premierul britanic pare dispus să negocieze cu UEFA.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

"Vom face ceea ce trebuie pentru ca țara să fie în siguranță în ceea ce privește COVID-19. Evident, aceasta va fi prioritatea noastră și vom discuta cu UEFA pentru a vedea ce își doresc cei de acolo și dacă vom putea face anumite excepții.

Însă prioritatea trebuie să rămână sănătatea publică", a declarat Boris Johnson, potrivit Digi Sport.

Premierul ungar Viktor Orban a adoptat, în schimb, o atitudine mult mai permisivă cu privire la meciurile de la EURO 2020 care au loc la Budapesta. Meciul cu Portugalia, cu 60.000 de spectatori în tribună i-a făcut invidioși pe microbiștii din toată Europa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si