Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Uleiul de floarea-soarelui din Ucraina este pe lista importurilor interzise

Comisia Europeană a adăugat uleiul de floarea-soarelui ucrainean pe lista mărfurilor al căror import din Ucraina va fi temporar interzis, potrivit ministrului polonez al Agriculturii, Robert Telus.

Maria Stiuca,

Uleiul de floarea-soarelui din Ucraina este pe lista importurilor interzise

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit ultimelor decizii, Comisia Europeană a fost de acord să adauge uleiul de floarea-soarelui pe lista mărfurilor al căror import din Ucraina va fi temporar interzis.

Uleiul de floarea-soarelui din Ucraina, pe cale de dispariție de la rafturi

Pe lângă uleiul de floarea-soarelui, la lista mărfurilor oprite se află și grâul, porumbul, semințele de rapiță și semințele de floarea-soarelui.

Astfel, Polonia și Ucraina au anunțat, la jumătatea lunii aprilie, o interdicție temporară a importului de produse agricole ucrainene până în vară.

Decizia a fost luată pentru ca fermierii să fie protejați de dumping. Așadar, Polonia a permis tranzitul produselor agricole din Ucraina, însă menține interdicția importurilor.

Citește și: VIDEO- Pâinea tradițională, din ce în ce mai scumpă

O interdicție privind importurile, dar cu permisiunea tranzitului, a fost introdusă și de Slovacia, iar alte două țări est-europene, vecine cu Ucraina, iau în calcul astfel de măsuri.

Citește și: VIDEO- Marcel Ciolacu a anunțat că unele dintre măsurile de reducere a cheltuielilor au fost deja comunicate. Angajările au fost înghețate, în afară de domeniul sănătății și educației

Cu toate acestea. Comisia Europeană a fost nemulțumită de măsurile unilaterale, explicând că politica de comerț exterior a UE trebui să fie unificată, și, în același timp, a început negocierile cu cele cinci țări UE pentru a găsi o soluție la nivelul întregii UE, potrivit adevarul.ro.

Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro

Citeste si: Doliu imensi! Interpretul de muzică populară a murit, cu doar o lună înainte de ziua lui de naștere. Fiica sa a făcut anunțul cutremurător:- wowbiz.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale oferă sprijin de urgență pentru producătorii agricoli din sectorul cereale

Ministrul polonez al Agriculturii, Robert Telus, a declarat că Polonia nu va reveni la decizia de a interzice importurile până nu se va găsi o soluție comună.

Ungaria se luptă cu inflația. Guvernul introduce promoții obligatorii în magazine

Inflația a afectat Ungaria, motiv pentru care Guvernul vrea să se asigure că valoarea acesteia va ajunge la o singură cifră până la sfârșitul anului. Astfel, liderii vor introduce promoții obligatorii în magazine, potrivit Portfolio.

În urma inflației ridicate din Ungaria, Guvernul a creat 20 de categorii pentru alimentele de bază, iar, în fiecare săptămână, retailerii trebuie aplice o reducere asupra uneia dintre acestea de cel puțin 10% față de cel mai mic preț din ultimele 30 de zile. Printre alimente se numără: carnea de pasăre, brânza, pâine, produse de patiserie, legume, fructe și mezeluri.

Guvernul obligă retailerii să ofere promoții în magazine din cauza inflației

Noile măsuri în privința promoțiilor vor intra în vigoare cel târziu la începutul lunii iulie.

Așadar, prin acest intermediu,  prețurile vor fi mai stricte, ceea ce ar putea duce la aglomerații în magazine. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alexandra Szentkiralyi, a informat că măsurile sunt în curs de desfășurare, iar promoțiile obligatorii vor afecta magazinele mari, iar măsura nu se va aplica în magazinele mici.

Citește și:  VIDEO- Inflația a scăzut, dar prețurile continuă să crească

Citeste si: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Potrivit ultimelor cifre, alimentele s-au scumpit cu 43% în luna martie, în Ungaria.

În același timp, șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, a declarat că este imposibil de cunoaște situația inflației de la sfârșitul anului. Chiar și așa, mai multe analize sugerează că inflația va crește cu 1-2-3%.

Citește și:  Profesorii ies în stradă și amenință cu greva generală

Ungaria este țara cu una dintre cele mai mari rate ale inflației, de peste 25%. Astfel, inflația anuală s-a temperat pentru a doua lună consecutiv în martie, menținându-se la 25,2%.

Citește și:  VIDEO- A început plafonarea RCA de astăzi. Cât vor plăti șoferii în raport cu noile tarife RCA, plafonate la nivelul lunii februarie

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI