Lia Olguţa Vasilescu, fostul ministru al Muncii, a suferit o intervenţie chirurgicală în minivacanţa de Crăciun, informează România TV. A fost o intervenție cu laser, care a fost programată acum în urma unui diagnostic de astigmatism.

Politicianul social-democrat a ales această perioadă pentru intervenție deoarece are un program mai lejer şi se poate recupera la domiciliu. Olguţa Vasilescu se află acasă la Craiova, oraș unde a și fost operată.

În prezent, ministrul petrece sărbătorile alături de familie.

Ce este astigmatismul

Astigmatismul este o afecţiune a ochilor şi apare atunci când corneea are o formă neregulată – seamănă mai degrabă cu o minge de rugby decât cu o minge sferică normală, care este, de fapt, forma normală a corneei. Astigmatismul este un tip de eroare de refracție în care ochiul nu concentrează lumina uniform asupra retinei. Cornea alungită permite obiectelor reflectate de lumină, care se concentrează asupra a două puncte pe pupila ochiului în loc de doar unul, motiv pentru care imaginea este neclară. Această eroare de refracție necesită o altă corecție a ochilor, cum ar fi lentile de contact speciale cu cilindru și axă, scrie site-ul lentiamo.ro.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si