Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat că până sâmbătă va fi finalizată lista finală a miniștrilor din Guvernul Ciucă, pentru a putea fi depusă în Parlament în termenul-limită, împreună cu programul de guvernare. Audierile ar urma să aibă loc marți, iar miercuri va fi votul în Parlament.  

Citeste si: Guvern minoritar PNL-UDMR, singurul scenariu rămas în picioare. Florin Cîțu: "Putem să revenim peste 8-9 luni să vedem care este situaţia"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că soluţia unui guvern minoritar este o ''greşeală foarte mare'', iar social-democraţii nu pot susţine aşa ceva.

Lista miniștrilor din guvernul minoritar PNL-UDMR trebuie depusă până sâmbătă seara la Parlament

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi seară cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și cu președintele PNL Florin Cîțu. Întâlnirea a avut loc la o vilă de protocol din București, iar concluzia a fost aceea de a se merge înainte cu un Executiv minoritar, fără implicarea USR sau PSD.

Citeste si: Florin Cîțu, anunț despre formarea guvernului: "O refacere a USL nu e posibilă"

Conducerea PNL urmează să se reunească vineri, la ora 15:00, într-o ședință a Biroului Executiv Național pentru a decide soarta Guvernului Ciucă, cu doar o zi înainte de termenul-limită până la care premierul desemnat trebuie să depună în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare.

Citeste si: Veste bună pentru economia României. PNRR a primit undă verde de la Bruxelles

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ședința PNL trebuia să aibă loc la ora 11.00, dar a fost amânată pentru câteva ore din cauza unor neînțelegeri pe numele din lista miniștrilor.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi seară cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și cu președintele PNL Florin Cîțu.

[Sursa foto: Presidency.ro]

Care e lista miniștrilor din Guvernul Ciucă

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a stabilit lista de miniștri care va fi depusă sâmbătă în Parlament, au precizat pentru G4Media surse politice. 

În negocierile pentru numele viitorilor miniștri au existat mai multe disensiuni, în final ajuungându-se la o formulă în care UDMR va avea conducerea a patru ministere: Fonduri Europene, Dezvoltare, Mediu și Tineret iar Kelemen Hunor va fi vicepremier, au mai precizat sursele G4Media.

Citeste si: Un bătrân a fost executat silit pentru un leu. Ce sumă va trebui să plătească românul

Ministerul Afacerilor Interne – Lucian Bode
Ministerul Educației – Sorin Câmpeanu
Ministerul Muncii – Raluca Turcan
Ministerul Sănătății- Nelu Tătaru
Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu sau Iulia Scântei
Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu
Ministerul Finanțelor Publice – Dan Vîlceanu
Ministerul Energiei – Virgil Popescu
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Pavel Popescu
Ministerul Agriculturii- Daniel Constantin
Ministerul Transporturilor – Cristian Bușoi sau Robert Sighiartău
Ministerul Apărării Naționale – Simona Cojocaru
Ministerul Economiei – Florin Roman
Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu

UDMR

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Hegedus Csilla
Ministerul Mediului – Barna Tanczos
Ministerul Dezvoltării – Cseke Attila
Ministerul Tineretului și Sportului – Eduard Novak

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Negocieri pentru formarea Guvernului Ciucă. Când va fi votul în Parlament

Reacția PSD: Nu putem susține un guvern minoritar 

Liderii PSD au anunțat că partidul social-democrat nu va vota în Parlament un guvern minoritar.

"PSD rămâne consecvent şi consideră că soluţia unui guvern minoritar este o greşeală foarte mare şi noi nu putem susţine aşa ceva. Când ai de-a face cu patru crize(...), nu poţi trece prin aceste crize cu un guvern minoritar. Îţi trebuie un guvern stabil, cu majoritate în Parlament", a spus Marcel Ciolacu, vineri dimineața, la sediul central al PSD. 

Pentru învestirea guvernului,  Nicolae Ciucă  are nevoie de 234 de voturi. În acest moment, PNL și UDMR se mai bazează pe cel mult 158 de voturi, după ce mai mulți liberali, în frunte cu Ludovic Orban, au anunțat că părăsesc grupul parlamentar al partidului, și cel mai probabil nu vor vota guvernul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si