Diana, tânăra de 19 ani ucisă de un urs pe traseul montan de la Jepii Mici, a sunat la 112 chiar când era atacată de animalul sălbatic.

Citește și: VIDEO O femeie a fost atacată și ucisă de urs lângă Sankt Petersburg

Tânăra s-a aflat pe telefon cu dispecerii de la 112 până în ultima clipă a vieții sale.

Ultimele cuvinte înregistrate pe aparatele STS sunt cutremurătoare: "Ajutor, mă atacă", a strigat fata după care s-a lăsat tăcerea.

"Leziunile produse de urs erau incompatibile cu viaţa"

Tânăra care a murit, marţi, după ce a fost atacată de un urs pe Jepii Mici avea leziuni foarte grave produse prin căderea de la înălţime, însă şi rănile provocate de animal erau foarte grave, au stabilit medicii legişti.

"Au fost două tipuri de leziuni: leziuni produse prin precipitare, cădere de la înălţime şi leziuni produse de urs. Leziunile cele mai grave sunt cele prin cădere, dar şi cele produse de urs erau incompatibile cu viaţa. Care i-a determinat mai repede decesul urmează să se stabilească, dar avea leziuni foarte grave prin precipitare, prin cădere de la înălţime", a declarat şeful Serviciului de Medicină Legală Prahova, Vasile Drăghici.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

De asemenea, în urma analizelor efectuate, s-a stabilit că ursul nu avea rabie, potrivit Agerpres.

În acest caz a fost vorba despre o femelă de 4-5 ani, care nu era gestantă şi nu avea alte probleme, a menţionat sursa citată.

Ultimele cuvinte ale Dianei, tânăra ucisă de urs la Jepii Mici.

Ultimele cuvinte ale Dianei, tânăra ucisă de urs la Jepii Mici.

[Sursa foto: Facebook]

Ce conține înregistrarea convorbirii de la 112 

Primul care a apelat serviciul de urgență 112 a fost prietenul Dianei. Acesta a transmis la ora 15 şi 33 de minute că s-au întâlnit pe traseu cu o ursoaică şi că Diana a luat-o la fugă, iar animalul sălbatic este pe urmele ei. 

Tânărul a fost sfătuit, în timpul apelului, să facă zgomot, să se retragă pe potecă și să nu se întoarcă cu spatele la urs.

În plus, salvamontiștii i-au spus să își abandoneze bagajele pe potecă, în speranța că animalul va fi atras de hrana din acestea și va renunța la urmărire.

La doar un minut după băiat, a sunat și Diana la numărul 112. Operatorii au asistat îngroziți la atacul animalului sălbatic.

Citeste si: Oana Ioniță, despre cum i-a spus fiicei sale cine este tatăl ei adevărat. „Ea se aștepta. Ea a simțit tot timpul că Maxim a fost mult mai iubit sau atașat de Florin.”- kfetele.ro

Citeste si: Maria Constantin, dezvăluiri surprinzătoare despre momentele în care a fost înselată chiar în propria casă: ”Era un bun manipulator”- radioimpuls.ro

"Mă atacă. Mă atacă. Mă atacă", a strigat fata în telefon, potrivit Antena 3.

Peste 2.200 de apeluri care anunţau prezenţa unor urşi, inclusiv posibile atacuri ale acestora, au fost efectuate la numărul de urgenţă 112 în acest an.

Potrivit Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, se observă o creştere a numărului de apeluri la 112 care anunţă prezenţa unor urşi, inclusiv posibile atacuri ale acestora. În anul 2019- 1.654 apeluri, în 2020- 1.757 apeluri, în 2021- 6.269 apeluri, în 2022- 3.473 apeluri, iar de la începutul anului 2024 şi până în prezent- 2.264 apeluri.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si