VIDEO - Ultimele fotografii cu Camelia Tișe! Fosta soție a președintelui CJ Cluj s-a stins din viață din cauza malariei după vacanța din Zanzibar
Camelia Tișe, fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj a murit din cauza malariei! Femeia se întorsese cu două săptămâni în urmă din vacanță din Zanzibar.
Camelia Tișe ar fi confundat simptomele malariei cu o oarecare răceală și nu a mers la medic. A fost internată la Spitalul Victor Babeş din Capitală dar din nefericire nu a mai putut fi salvată.
O altă femeie în vârstă de 55 de ani din Brașov a murit după ce a călătorit în țara din Africa. Alte două persoane diagnosticate cu malarie se află internate în stare gravă.
Ultima fotografie cu Camelia Tișe în vacanța din Zanzibar o găsește pe femeie fericită, cu zâmbetul pe buze, în compania locuitorilor, explorând zona.
Pe 26 ianuarie, Camelia s-a întors din vacanța din Zanzibar. A început să se simtă din ce în ce mai rău și nu a ajuns la medic. Lipsa unui diagnostic clar şi a unui tratament specific au făcut ca organele să îi cedeze unul după altul.
Potrivit surselor Observator, femeia ar fi murit de duminică și menajera ar fi găsit-o luni prăbușită în apartamentul ei din Cluj.
Medicii legiști au stabilit care a fost cauza decesului: malarie în formă severă.
„Nu există absolut niciun risc e sănătate pentru cei din anturaj. Se va desfăşura o anchetă epidemiologică privind cazul”, a declarat Mihai Moisescu de la Direcția de Sănătate Publică Cluj.
Familia lui Emil Boc i-a cununat pe Camelia și pe fostul ei soț. Soția lui Emil Boc a postat un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook.
"M-ai sunat din Africa, de ziua mea, exact acum două săptămâni.
Ne-am promis să ne vedem la o cafea după ce te întorci. N-a mai fost să fie."
De cele mai multe ori simptomele malariei apar la șapte zile de la înțepătura de țânțar. Boala debutează cu simptomele unei răceli: frisoane, dureri de cap, moleşeală, tuse.
Apar apoi rapid convulsiile, vărsăturile, senzația de sufocare și mai apoi organismul intră în colaps.
Medicul de la UPU Iași, Tudou Ciuhodaru a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro cum recunoaștem simptomele și ce medicamente putem lua pentru a nu lua malarie.
”Deja vorbim de globalizare și de faptul că te duci într-o zonă endemică și există astfel de riscuri, și există și profilaxia.
Din punctul meu de vedere este vina statului român care ar fi trebuit să avertizeze pe toți care sunt acolo, că este o zonă de risc și ar trebui să-și ia toate măsurile de prevenție. Lucrurile acestea ar fi trebuit să existe oficial, să apară în toate titlurile agențiilor și avertizarea de călătorie, astfel încât atunci când ne ducem în zonele să avem toate avertismentele necesare”, a spus Tudor Ciuhodaru.