MAE a ținut să precizeze că printre persoanele afectate de incidentul de la ghețarul Marmolada, din Italia, nu au fost identificați cetățeni români. 

Cei trei români dispăruți, în urma prăbușirii ghețarului, au fost găsiți

 

„Familia din România care a semnalat Departamentului Consular din Centrala MAE dispariția a 3 cetățeni români a informat MAE, în urmă cu puțin timp, cu privire la faptul că a fost contactată de către membrii de familie declarați dispăruți, context în care a precizat că persoanele în cauză se află în afara

oricărui pericol. Turiștii români ar fi fost cazați în această perioadă într-o locație fără acces la mijloace de comunicație (rețea de telefonie mobilă și conexiune la internet). MAE precizează că nu mai sunt, în prezent, alte solicitări sau semnalări privind dispariția altor cetățeni români”, potrivit MAE.

Citeste si: Un ghețar din Alpii italieni s-a rupt și a ucis șase oameni. Printre cei dispăruți sunt și români

Autoritățile au reluat operațiunile de căutare și salvare în Alpii italieni

În urma prăbușirii ghețarului, șase persoane au murit, nouă au fost rănite, iar alte 17 sunt date dispărute.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Prăbușirea ghețarului a avut loc pe Marmolada, care are 3.300 de metri și este cel mai înalt vârf din Dolomiți, un lanț din estul Alpilor italieni.

Citeste si: VIDEO- Deși este aproape vară, pe Transfăgărășan încă este zăpadă

Cetățenii români pot solicita ajutor la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste: +39 040 411 652, +39 040 452 8136, +39 040 416 350 și ale Consulatului General al României la Milano: +39 0240098207, +39 0240074018.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si