Dacă am putea să fugim din coronavirus, într-un caz fericit în care granițele nu ar fi închise, ar trebui să alegem ca destinație una dintre cele 17 state în care acest virus nu a ajuns. Acestea sunt ultimele locuri de pe pământ fără COVID-19, conform BBC News.

Comoros

Kiribati

Lesotho

Insulele Marshall

Micronesia

Nauru

Korea de Nord

Palau

Samoa

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Insulele Solomon

South Sudan

Tajikistan

Tonga

Turkmenistan

Tuvalu

Vanuatu

Yemen

Cea de-a 18-a țară fără coronavirus la momentul difuzării știrii pe BBC News, Sao Tome and Principe, a raportat  deja 4 cazuri confirmate.

Cum au făcut să scape de epidemie și cât vor rezista?

Specialiștii susțin că în state precum Korea de Nord sau Yemen (care se confruntă de 5 ani cu un război civil) e puțin probabil să nu existe cazuri reale de îmbolnăvire, pe de altă parte, în unele zone ale lumii, virusul pur și simplu nu a ajuns. Este vorba de insule mici și foarte puțin vizitate de turiști (7 dintre state sunt în top 10 cele mai puțin vizitate locuri din lume, conform ONU) și care au luat deja măsuri de urgență cum ar fi închiderea totală a granițelor și carantinarea cetățenilor care revin din alte zone ale lumii.

Este cazul statului Nauru situat în Oceanul Pacific, la 320 km de orice altă insulă locuită și la 4.000 km de cel mai apropiat oraș mare al lumii, Brisbane (Australia). Nauru are o populație de doar 10.000 oameni, un singur spital, zero ventilatoare și puțin personal medical. Un astfel de loc ar fi lovit de virus ca de o tornadă și cu siguranță nu ar face față, tocmai de aceea președintele Lionel Aingimea a oprit zborurile către zonele de risc încă de la începutul lunii martie. Nauru nu este singurul caz de acest gen. Mai multe insule din Pacificul de Sud se află pe lista cu zero îmbolnăviri, însă specialiștii spun că este doar o chestiune de timp până ce COVID-19 va ajunge și acolo.

Citeste si: Fotografia zilei. Aoleu, așa NU! Puhoi de oameni la Aeroportul Cluj. Distanțare socială...?

Citeste si: Poți cumpăra miel de Paște în timpul pandemiei? Precizările Poliției Române

Citeste si: Polițist filmat cum bate un bărbat pe stradă! Reacția oficialilor

Citeste si: Polițist filmat cum bate un bărbat pe stradă! Reacția oficialilor

”În contextul economiei globale, nu sunt sigur că cineva va scăpa de acest virus. Multe astfel de state depind de importuri și de turism, se pot închide, însă asta nu poate dura pentru totdeauna, vor trebui să se deschidă”, a spus Andy Tatem, profesor la Universitatea din Southampton pentru BBC News.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si