In articol:
Artista Rona Hartner s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 50 de ani. Anunțul că Rona Hartner a pierdut lupta cu viața a venit din partea unei apropiate.
„Rona a fost lumină.
A fost cel mai curajos si cel mai luminos Om pe care l-am cunoscut vreodata.
Impartea totul cu cei de alaturi. Mai putin tristetile- erau singurele care le tinea pentru ea. In rest ...dadea totul si se dadea cu totul.
Ne am cunoscut aproape copile si niciodata in toti anii acestia Rona n-a fost altfel.
Nu a schimbat-o nimic.
Se supara rar, era toata lumina si zambet si bucurie. Si asa va ramane! Lumină, si zambet si bucurie!
Chiar daca a plecat puțin sa se odihneasca Rona ramane aici. Mereu o voi povesti frumos, cu bucurie. Mereu imi voi aduce aminte de rasul ei puternic, de hainele colorate, de felul ei curajos de a fi, de muzică, de lumina si iubirea ce o facea sa fie Ea.
Zbor lin spre lumină, fată dragă! Ramai parte din lumea mea mereu!", a scris Imelda Antonescu.
Citeste si: Vacanța de vară, mai scurtă! Veste ȘOC pentru acești elevi- wowbiz.ro
Ultimul mesaj transmis de Rona Hartner
Ultima postare a Ronei Hartner a fost pe 26 octombrie pe pagina sa de Insragram. Artista a postat un videoclip la care a adăugat descrierea: „Amin, Aleluia, tot ce am este de la Dumnezeu.
Ultimele fotografii cu artista au fost postate pe data de 22 octombrie 2023 la care a adăugat descrierea: „Nimeni nu luptă mai bine pentru mine decât Dumnezeu Aleluia. Mă uit înapoi și totul s-a aranjat pentru mine, iar furtuna a trebuit să se oprească”.
Rona Hartner a venit pe lume într-o zi de primăvară, mai exact pe 9 martie 1973 la București, într-o familie în care tatăl avea origini germane, iar mama române. A fost actriță de film, cantautoare, cântăreață, compozitoare și textieră română de origine germană, care s-a stabilit ulterior în Franța.
Rona Hartner provenea dintr-o familie unde tatăl era inginer proiectant și mama o economiste. Din 1979 până în 1991 a fost eleva școlii germane din București. În anul 1991 a început să studieze la Școala de Muzică Titu Maiorescu, iar din anul 1992 a început cursurile la Academia de Teatru și Film din București.
După patru ani, regizorul francez Tony Gatlif i-a acordat rolul principal în filmul Gadjo dilo - Străinul nebun, care s-a filmat în România.
În urma acestei prestații, artista a primit Leopardul de aur (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.
În anul 1996 a avut un real succes în co-producția franco-română Asfalt-Tango unde regizor era Nae Caranfil.
În 1997 a plecat în Franța, unde a jucat în thrillerul Nekro care era regizat de Nicolas Masson. În anul 1998 s-a întors în țară pentru a juca în filmul Dublu extaz al lui Iulian Mihu.