Prețurile din Mamaia au explodat, după situația dificilă în care s-a aflat și încă se află România, după pandemia de coronavirus. În mod surprinzător, o bere la pahar de plastic a ajuns să coste chiar și 10-12 lei, spre deosebire de alte stațiuni, în care prețul acesteia este de 5-6 lei.

Citeste si: Un alt președinte de țară, confirmat pozitiv cu coronavirus

Pentru a petrece un sejur la Mamaia este nevoie de tot atâția bani de cât ar fi nevoie într-un concediu petrecut în străinătate. Potrivit Cancan, ea mai ieftină noapte de cazare costă, în Mamaia, nici mai mult, nici mai puțin de 200 de lei, iar cea mai scumpă…2.800 lei. Un șezlong ajunge să coste în weekend chiar și 75 lei, în timp ce în cursul săptămânii, prețul acestuia este de 50 lei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Țările cu o rată mică de mortalitate la Covid au avut noroc cu vaccinul BCG- studiu

Staţiunile de pe litoralul românesc înregistrează, în medie, un grad de ocupare de puţin peste 50% în timpul săptămânii. Redeschise de aproximativ trei săptămâni, hotelurile şi localurile de aici se dezmorţesc după şocul provocat de blocarea activităţii cauzată de pandemie. Noile măsuri au fost implementate şi sunt respectate de majoritatea turiştilor, iar hotelierii speră să nu rateze acest moment pentru a atrage tot mai mulţi clienţi.

Litoralul românesc, în starea de alertă

În timpul săptămânii, în prima parte a lunii iulie, staţiunea Mamaia este destul de liniştită. Cupluri de vârstnici şi familii cu copii se află pe plajă, printre terase în curs de amenajare şi la piscinele hotelurilor, care funcţionează de câteva săptămâni cu puţin peste jumătate din capacitate, după cum afirmă unii manageri, potrivit News.ro.

Citeste si: Primarul unui mare oraș, găsit mort. Era unul dintre cei mai puternici politicieni

 

Localitatea, considerată de unii „perla” litoralului românesc, este (încă) nefinisată. Multe clădiri sunt lăsate la voia întâmplării, afectate de trecerea timpului în care nimeni nu s-a ocupat să le repună pe picioare, cu fântâni ce odată erau arteziene şi astăzi apar secate şi pline de gunoaie. Imaginea poate fi văzută, în ansamblu, şi din telegondola pentru care biletul costă 20 de lei de persoană. În acelaşi timp, în Mamaia se construieşte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si