Dimineata, cand abia isi incepuse programul, tanarul- care este agent de interventie la penitenciarul Poarta Alba, a avut criza de nervi.

Gabriel Botezan- purt cuv penitenciar Poarta Alba": "a dat dovada de o atitudine neconforma cu executarea serviciului adresand injurii atat asupra coelgilor cat si asupra sefului direct, acesta a hotarat sa intrerupa programul de lucru si a luat decizia sa-l trimita la domiciliu" 2o:47

Barbatul a spart televizioare si aparaturi din inchisoare dupa care s-a urcat in masina si a plecat catre casa bunicului sau din Topalu.

-Uitati: a rupt, ca asta a fost asa. Si-a fost bagat fieru' asta p'aici. Deci el a-mpins, a fortat si-a rupt cu scandura cu tot.
-Si masina unde era? Acolea... Dincolo de gard"

Tanarul si-a pus cagula pe cap si a intrat in casa batranului in varsta de 80 de ani. Acolo l-a lovit pe sarmanul om.

Georgeta- concubina victimei: "In timpul asta eu am auzit, cearta, dar am zis ca ce-o fi?... Cand am iesit la geam si ma uit... Un mascat, il pusese jos si-l batea cu picioarele. Un mascat?! Si-l batea cu picioarele! Eu am inceput sa tip. Mie mi-a fost frica, am intrat inauntru si-am sunat la copiii mei"

Se pare care ar fi vrut sa-l ucida si sa-si ascunda urmele, pentru ca altfel nu poate fi explicat ce a facut mai departe.

Pana si oameni din conducerea Penitenciarului Poarta Alba au ramas uluiti de ce a putut sa faca angajatul lor. Gardianul si-a incatusa tbunicul si l-a bagat in portbagajul unei masini. Norocul batranului este ca  politistii l-au gasit la timp, altfel cine site ce I s-ar fi putut intampla.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Acest barbat, cercetat intr-un dosar penal, spune ca se afla intr-o masina a politiei in momentul in care agentii au primit apelul 112 cu rapirea. Imediat toate autospecialele disponibile au pornit dupa suspect.

Gardianul a fost prins pe DN2A, intre localitatitle Crucea si Stupina. Luptatorii de la fortele speciale au intrevenit si ei deoarece era cunoscut faptul ca gardianul este extrem de periculos si foarte bine instruit in luptele corp la corp si in manuirea armelor.

Cristina Vasile- purt cuv IPJ Cta: In scurt timp, politstii constanteni l-au identificat si retinut.

Rapitorul a fost bagat in duba, iar bunicul, care abia mai putea respira, a fost scos din portbagaj si transportat cu ambulanta la spitalul din Harsova. De acolo, a fost trimis la spitalul judetean din Constanta, in stare grava.

"I-un copil de 27-28 de ani cat are, ca-l cunosc ca mi-e nepot, stranepot. Il cunosc c-a venit in casa mea: foarte, foarte linistit"
"Nu m-asteptam la asa ceva! Cum sa m-astept de la baiatu asta?! Si n-am crezut!"

Batranul a suferit mai multe fracturi costale si craniere. Cu raportul de la medic anexat de procurori la dosar, magistratii nu au putut decat sa dicteze o singura decizie pe numele acestui individ: arest preventiv pentru 30 de zile.

Cristina Vasile- purt cuv IPJ Cta:Tanarul in varsta de 28 de ani este cercetat  sub aspectul savarsirii infractiunilor de violare de domiciliu, amenintare, violenta in familie si lipsirea de libertate in mod ilegal.

Gardianul a refuzat sa vorbeasca cu politistii si nu si-a motivat in niciun fel gestul.

ANCA MAFTEI, PSIHOTERAPEUT: "Este vadit bizar comportamentul domnului in sine, sunt convinsa ca au existat si precedente in ceea ce raportam. Practic vine pe o structura de personalitate iesita din normalitate"

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”- radioimpuls.ro

Psihologii mai sustin ca barbatul ar fi putut sa-si schimbe total comportamentul din pricina locului de munca.

Cristina Gemanaru- psiholog: "In momentul in care noi avem o anumita meserie e clar ca acel lucru trebuie sa-l desfasuram la locul de munca si nimic mai mult de-atat, avand in vedere si specificul profesiei pe care o are aceasta persoana ce si-a agresat bunicul. Motivele pentru care apeleaza la un astfel de comportament sunt extrem de diversificate dar toate au la baza un dezechilibru la nivel psihoemotional"

In penitenciar, tanarul ar fi invatat sa se impuna in fata detinutilor si ar fi continuat acelasi comportament si in viata privata.
Se ia in calcul inclusiv influentarea sa de catre filme! Si nu se gandesc specialistii la ecranizari romantice......

Pe un anumit fundal, Despre cu totul altfel de productii ar putea fi vorba!

ANCA MAFTEI PSIHOTERAPEUT: "Este necesar sa existe o baza pentru ca astfel sa influente neplacute sa isi gaseasca locul. Exista o infleunta, se poate genera frica, nesiguranta, sunt anumite lucruri pe care le invatam de acolo( n.r. filme), dar de aici pana la ajunge la comportamente extreme sau delirante este cale lunga"

Reprezentatii inchisorii au demarat propria ancheta interna in acest caz cutremurator. Este posibil ca angajatul sa se intoarca intr-o zi la Poarta Alba, insa va sta doar de partea cealalta a gratiilor.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si