Elevul în cauză a reușit performanța de a avea o lucrare perfectă la Matematică, acolo unde a obținut nota 10, doar că, la Limba și Literatura Română s-a apropiat de nota maximă, obținând nota 9,95.

Un absolvent de clasa a 12-a a ajuns să regrete după ce a depus contestație la BAC. Elevul obținuse inițial media 9,91

Un absolvent de clasa a 12-a a ajuns să regrete după ce a depus contestație la BAC. Elevul obținuse inițial media 9,91

[Sursa foto: arhivă]

Citește și: VIDEO| Sfaturile unei profesoare pentru ca elevii să intre la liceul dorit: „Dacă ai 7, să pui și opțiuni la licee unde ultimele medii au fost de 8,5-9”

Din dorința de a avea o medie cât mai mare, elevul din Cluj s-a hotărât să depună contestație, doar că a ajuns să regrete. După recorectarea lucrării, absolventul a primit o notă mai mică, adică 9,60. 

Băiatul a ajuns să regrete amarnic depunerea contestațiilor

Mai mult, tânărul a trăit aceleași emoții și la examenul de Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, acolo unde inițial a obținut nota 9,80, iar în urma contestației a ajuns să aibă nota 9,70.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Rezultate finale BAC 2023. Rata de promovare în creștere, după soluționarea contestațiilor!

Prin urmare, media de 9,91 pe care absolventul de clasa a 12-a o obținuse în primă fază a scăzut la 9,76 în urma contestațiilor. De asemenea, din primul elev de la BAC din Colegiul Național "Mihai Viteazu" Turda, tânărul a ajuns să se claseze pe locul al treilea.

Citește și: Zeci de elevi au fost jigniți și terorizați de o profesoară. Un elev ar fi încercat să se sinucidă de frică că nu va intra în BAC: „Dacă te mai văd la anul, cred că borăsc!”

Potrivit jurnaliștilor de la  Știri de Cluj, județul are o singură medie de 10 la Bac, în urma recorectării lucrărilor după contestații. Un absolvent care obținuse inițial media 9,96 a reușit să ajungă la nota maximă după recorectarea lucrării la Fizică.

Citește și: BAC 2023 sesiunea din august/ sesiunea de toamnă. Când încep probele?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si