Un tribunal militar din Siberia a decis să îl trimită pe Nikita Uvarov, un adolescent în vârstă de 16 ani, timp de cinci ani în spatele gratiilor, după ce l-a găsit vinovat de „antrenament pentru activități teroriste”, a informat avocatul Pavel Chikov pentru serviciul de mesagerie Telegram, relatează  The Guardian.

Alți doi inculpați au fost scutiți de acuzații penale și au primit sentințe cu suspendare pentru că au cooperat cu oamenii legii, a mai spus Chikov.

Audierea nu a fost publică, ținându-se cu ușile închise.

Uvarov și alți doi tineri din orașul siberian Kansk au fost reținuți în vara anului 2020 pentru că au împărțit pliante în sprijinul unui matematician și activist anarhist din Moscova care a fost judecat pentru vandalism.

Aceștia au plasat unul dintre pliante pe o clădire locală a FSB, agenția de securitate internă a Rusiei și succesorul KGB-ului din era sovietică.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Oamenii legii ruși le-au confiscat telefoanele mobile și au declarat că au identificat un schimb de mesaje despre planurile de a arunca în aer o clădire FSB pe care o creaseră în popularul joc de blocuri Minecraft.

Conform surselor din anchetă, băieții învățau și să fabrice dispozitive explozive improvizate și exersau să le detoneze în clădiri abandonate.

Celor trei adolescenți li s-au adus inițial cu acuzații mai severe, de „participare la o organizație teroristă”, dar acestea au fost abandonate din lipsă de probe.

Citeste si: Percheziții DIICOT în trei județe: Mașini în valoare de mii de euro și utilaje agricole, furate din Franța și Italia. Autoturismele erau vândute în România

Băiatul de 16 ani a pledat nevinovat

În ultima sa declarație făcută în timpul procesului, Nikita Uvarov a menționat prin ce presiuni ale autorităților ruse a trecut în toată perioada desfășurării anchetei. Adolescentul a negat constant că intenționează să arunce în aer ceva. Acesta a pledat nevinovat și a mărturisit că, dacă va fi condamnat la închisoare, o va executa „cu conștiința curată și demnitate”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Nu este pentru prima dată, în ultimii ani, când tineri ruși au primit pedepse cu închisoarea pentru acuzații controversate de terorism. În august 2020, trei tineri activiști – care au fost acuzați că aparțin unui grup anarhist numit „Noua Măreție” – au fost condamnați la închisoare pentru că ar fi complotat pentru a răsturna Guvernul. Alți patru tineri au primit sentințe cu suspendare într-un dosar catalogat drept ”fabricat” de FSB.

Citeste si: VIDEO| Mai multe apeluri neobișnuite i-au pus în dificultate pe dispecerii de la 112. Localnicii spun că sunt terorizați de o fantomă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si