Băiatul, în vârstă de 13 ani, și-a atacat victima, în vârstă de 14 ani, care îl "împinsese" cu o zi înainte, în încercarea de a rezolva o "ranchiună" la liceul din Greater Manchester, potrivit Mirror.

El i-a spus victimei sale 'am să te omor' după incident, care i-a lăsat pe colegii și pe profesori șocați. Abia după acest incident îngrozitor, băiatul i-a mărturisit unuia dintre profesori că avea un cuțit în ghiozdan.

Inculpatul, se plimba pe coridorul școlii în timp ce se uita în clasă, unde victima susținea un examen cu alți colegi, a declarat Manchester Crown Court.

Elevul avea și un cuțit în ghiozdan

Atacatorul, care nu ar fi trebuit să se afle în clasă, a intrat înarmat cu o foarfecă. El a dat un pumn băiatului în timp ce ținea foarfeca în mână și l-a înjunghiat în gât, provocându-i o rană de patru centimetri pe linia maxilarului. Băiatul a strigat apoi 'Am să te omor, am să te înjunghii'", a declarat procurorul Aubrey Sampson.

Atacatorul, care nu ar fi trebuit să se afle în clasă, a intrat înarmat cu o foarfecă.

Atacatorul, care nu ar fi trebuit să se afle în clasă, a intrat înarmat cu o foarfecă.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: „Tată, vino, mor!” Mărturii cutremurătoare după cel de-al doilea masacru din Serbia! Urletele de ajutor ale victimelor au împânzit străzile

Victima a ripostat cu un pumn înainte ca băiatul de 13 ani să-l taie cu foarfeca a doua oară, pe sprânceană, relatează Manchester Evening News. Profesorul l-a prins pe atacator, în timp ce alți elevi s-au dus să ajute victima. Când a fost întrebat ce s-a întâmplat de către un membru al personalului, inculpatul a spus: "Tocmai l-am înjunghiat, domnule".

El ținea încă în mână foarfeca pătată de sânge. Poliția a fost chemată și a sosit la scurt timp după aceea.

Elevul a fost condamnat la un ordin de reabilitare a tinerilor, de 18 luni

În timp ce era escortat afară din școală, acuzatul  i-a "șoptit" unui profesor: "Vă rog să mă ajutați, am un cuțit în geantă". Când a fost interogat de poliție, băiatul a recunoscut că a provocat rănile și a susținut că victima sa l-a împins cu o zi înainte. Băiatul, acum în vârstă de 15 ani, a pledat ulterior vinovat pentru rănire și posesie de cuțit, conform articolului 18.

"Suspectez că, la fel ca mulți tineri care poartă cuțite în geantă, crezi în mod eronat că acest lucru îți va oferi o anumită formă de protecție", i-a spus judecătoarea Elizabeth Nicholls inculpatului. "Nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr. Este experiența amară a acestor instanțe că, odată ce un cuțit este purtat, există întotdeauna riscul ca acestea să fie folosite, cu consecințe fatale.

În apărarea sa, Mark Friend a declarat că băiatul are remușcări sincere, descriind incidentul ca fiind un "act de răzbunare". El a spus că băiatul a făcut progrese de atunci și a descris atacul ca fiind o "aberație". "Nu există nicio îndoială că el recunoaște că și-ar putea pierde libertatea și, în cele din urmă, ar accepta o astfel de pedeapsă", a declarat dl Friend.

Citește și: Un adolescent din Bosnia a amenințat că va copia atacul armat din Belgrad. Polițiștii l-au reținut

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Judecătorul Nicholls a spus că, dacă băiatul ar fi fost un adult, punctul de plecare pentru sentință ar fi fost de cinci ani de închisoare. Băiatul a fost condamnat la un ordin de reabilitare a tinerilor, de 18 luni, care va include supravegherea din partea autorităților.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si