Pe vrejurile din serele lui Marian Baronescu nu cresc rosii, ci medicamente pentru cei bolnavi si sanatate pentru cei care-o pretuiesc, se lauda inginerul.

Sunt incadrate la categoria rosiilor medicinale. O rosie care se poate folosi la terapie.

Acesta de indemana spune ca ar trebui consumate cam 4-5 rosii pe zi: „Au putina zeama. Este vorba despre pulpa, despre saruri minerale, e vorba despre licopen si de antioxidanti.

Asta inseamna viata lunga”.

Cu gust dulce acrisor, un pic acidulat, si de culoarea ciocolatei, dovada a continutului urias de licopen, tomatele au puteri vindecatoare, spune legumicultorul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sa nu va descurajeze marimea lor, pentru ca buturga mica rastoarna carul mare.

„Continutul lor de licopen si antioxidanti e de cinci ori mai mare decat o rosie normala”, spune el.

Intrucat au un continut scazut de zahar, proprietatile acestui tip de rosii, ce vin in ajutorul diabeticilor, sunt recunoscute chiar si de catre specialisti.

Inginerul a intrat pe piata in urma cu cinci ani. La inceput, clientii au fost reticenti. Acum, are zeci de abonati la cosul sau de legume.

„Aceasta rosie o vand cu cinci lei kilogramul. Cealalta este 2 lei 50, 3 lei kilogramul. Si o prefera pe cealalta. Romanul inca nu intelege ca suntem prea saraci ca sa mancam un lucru ieftin. Am uitat sa mancam sanatos”, spune el.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si