Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din județul Brașov, s-a vaccinat ieri, 21 aprilie 2021, cu serul de la Pfizer. Acesta la 5 minute după administrarea vaccinului a prezentat o reacție adversă de tip şoc anafilactic, manifestată prin leşin, paloare tegumentară şi hipotensiune.

”În data de 21.04.2021, un bărbat în vârstă de 31 de ani a prezentat o reactie adversă de tip şoc anafilactic, manifestată prin leşin, paloare tegumentară şi hipotensiune.

Reacţia a apărut la 5 minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-BionTech”, a transmis, joi, Prefectura Braşov.

Citeste si: Liber la vaccinare pentru toți adulții, în luna iunie. Țara care a făcut anunțul

Potrivit sursei citate, vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgenţă „Regina Maria” Braşov.

În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice şi nici istoric alergic.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt şi a acordat primul ajutor, solicitând şi echipa de resuscitare din serviciul UPU. 

Persoana a fost stabilizată şi ulterior supravegheată în Unitatea de Primiri Urgente a spitalulului. În seara zilei de 21.04.2021 pacientul a plecat la domiciliu”, a mai transmis Prefectura.

Al doilea caz de șoc anafilactic înregistrat în același centru 

Cazul bărbatului de 31 de ani nu a fost unul singular, deoarece o altă reacţie adversă severă a fost înregistrată, în 20 aprilie, la același centru de vaccinare, la un bărbat de 23 de ani. Alte două reacţii adverse severe s-au înregistrat la o fată de 16 ani din judeţul Maramureş şi la o

femeie din judeţul Olt.

Citeste si: Țara care a înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 zilnice din lume

În luna aprilie, un alt caz de șoc anafilactic a fost înregistrat

La începutul lunii aprilie, o femeie de 36 de ani din galaţi a intrat în şoc anafilactic la câteva minute după vaccinarea anti-COVID cu serul Moderna. Tânăra urma un tratament antialergic, dar nu a declarat acest lucru nici medicilor, nici în formularele necesare pentru imunizare.

Reacţiile alergice cu pierderea conştienţei au apărut la cinci minute de la administrarea serului. Medicul coordonator din centru i-a acordat primul ajutor şi a solicitat o ambulanţă care a transportat pacienta la Spitalul Municipal din Tecuci. După administrarea unei perfuzii femeia a plecat acasă, nefiind nevoie să fie internată.

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si