„Este vorba de un bărbat de 36 de ani, contact cu primul pacient diagnosticat cu variola maimuței în România. Acesta s-a prezentat ieri la un spital din București”, anunță Ministetrul Sănătății.

Un al patrulea caz de variola maimuței a fost depistat în România

Surse apropiate bărbatului susțin că primele simptome au apărut pe data de 12 iunie.

„Starea de sănătate a pacientului este bună. Acesta a rămas internat”, potrivit comunicatului de presă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Acesta este cel de-al patrulea caz de variola maimuței diagnosticat în țara noastră.

Citeste si: Nicolae Ciucă vrea aplicarea legii pentru combaterea ambroziei: „Știm cât de mulți români suferă din cauza acestei plante”

Primul caz de variola maimuței a fost diagnosticat, luni, în România la un bărbat în vârstă de 26 de ani din București, a anunțat Ministerul Sănătății.

Medicii au realizat anamneza în cazul pacientului și astfel au aflat că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.

Cum să te ferești de variola maimuței

Rafila a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre variola maimuţei, dacă bărbaţii sunt mai sensibili, având în vedere că până în prezent cele trei cazuri diagnosticate în România sunt la bărbaţi.

Citeste si: Bolnavii infectați cu variola maimuței trebuie să evite contactul cu animalele de companie

“Nu este vorba despre o sensibilitate, este vorba despre mai degrabă despre un comportament la risc. Comportamentul la risc poate să fie deopotrivă înregistrat şi la bărbaţi şi la femei. Problema este legată de un contact apropiat cu o persoană infectată. Lucrul ăsta se poate întâmpla oricui dacă nu îşi ia nişte măsuri de precauţie şi recomandarea este, cel puţin din punct de vedere al relaţiilor intime, să se evite relaţiile întâmplătoare cu persoane necunoscute şi dacă există o expunere în sensul contactului cu o persoană care prezintă leziuni, atunci sigur că este bine persoana respectivă să se adreseze unui serviciu de boli infecţioase”, a explicat Rafila.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si