Un alpinist din Noua Zeelandă a supraviețuit după ce a căzut de pe versantul unui munte. Poliția a declarat că bărbatul a căzut de pe Muntele Taranaki, pe Insula de Nord, și a fost salvat de vremea de primăvară care a înmuiat gheața și a făcut ca el să aterizeze în zăpadă.

Alpinistul a căzut de la peste 600 m înălțime

De asemenea, aceștia au declarat că alpinistul este "excepțional de norocos că este în viață". Distanța

de la care a căzut este egală cu cea a Turnului Regal Makkah Clock din Arabia Saudită, una dintre cele mai înalte clădiri din lume. De asemenea, are o înălțime de aproape două ori mai mare decât Shard din Londra, care se întinde la 309 m în cer.

Citește și: Povestea lui Yuichiro Miura, alpinistul japonez care la 90 de ani a urcat în scaun cu rotile în vârful Muntelui Fuji



Alpinistul făcea parte dintr-un grup care escalada Muntele Taranaki când a căzut de pe vârf, sâmbătă, 9 septembrie.

"După ce și-a văzut colegul alunecând și dispărând practic dintr-o dată, un alt membru al grupului a coborât pentru a încerca să îl localizeze", a precizat poliția.

De asemenea, un membru al Taranaki Alpine Rescue se afla la cățărat în acea zi și a ajutat la localizarea bărbatului căzut.
Muntele Taranaki are reputația de a fi unul dintre cei mai periculoși munți din Noua Zeelandă, potrivit Consiliului pentru siguranța în munți din această țară.

Alți doi alpiniști au căzut în gol de pe muntele Taranaki  

În 2021, doi alpiniști au căzut în gol din același loc din care s-a prăbușit alpinistul din weekend. Taranaki este un vulcan inactiv care se află într-o zonă izolată pe coasta de vest a Insulei de Nord a Noii Zeelande.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citește și: O norvegiancă și partenerul ei de alpinism din Nepal au doborât recordul de escaladare a celor mai înalte 14 vârfuri din lume: ”Doar cu dăruire și rezistență pot fi atinse înălțimi extraordinare”

Consiliul pentru siguranța în munți a declarat: "Nu este o problemă: "Izolarea sa față de alți munți, apropierea de coastă și poziția sa geografică fac posibile unele dintre cele mai schimbătoare și mai nefavorabile condiții meteorologice din Noua Zeelandă. Vremea, combinată cu terenul complex și accidentat, creează un mediu extrem de periculos. O singură greșeală poate fi dezastruoasă".

Citeste si: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul- kfetele.ro

Citeste si: Aamir Khan, despre conflictul aprig cu Salman Khan pe platourile de filmare ale filmului „Andaz Apna Apna”- radioimpuls.ro

Citeste si: În timp ce se tatua pe spate, un bărbat a făcut atac de cord și a murit- antena3.ro

În 2021, doi alpiniști au căzut în gol din același loc din care s-a prăbușit alpinistul din weekend.

În 2021, doi alpiniști au căzut în gol din același loc din care s-a prăbușit alpinistul din weekend.

[Sursa foto: PixaBay]


Deși, fără îndoială, astfel de cazuri sunt rare, alți oameni au supraviețuit relativ nevătămați unor căderi mari, deși poate nu la fel de abrupte ca cea pe care a alunecat alpinistul din Noua Zeelandă. Adam Potter s-a prăbușit de la 300 de metri pe Sgurr Choinnich Mor, în Scoția. În timpul căderii din 2011, el a alunecat peste trei stânci. Deși lovit, domnul Potter a reușit să se ridice în picioare după ce s-a oprit din alunecare.

Un alt alpinist a supraviețuit unei căderi de 400 de metri în Canada, când a plonjat pe versantul Muntelui Lefroy. Muntele din vestul țării măsoară 3.423 m.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si