Close sidebar
Close sidebar

Un alt actor de pe Broadway s-a stins din viață

Actorul Bruce Kirby, cunoscut pentru rolurile sale din serialele "Columbo" şi "L.A. Law", a murit la vârsta de 95 de ani, anunţă The Hollywood Reporter.

Andreea Bolocan,

Actorul Bruce Kirby a murit

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Anunţul decesului său a fost făcut pe Facebook de fiul său John Kirby, care a precizat că tatăl său a murit "liniştit" la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles.

"Am inima frântă dar recunoscătoare pentru toţi anii petrecuţi împreună", a spus John Kirby în mesajul său. "Dragostea şi devotamentul mamei mele vitrege Roz au fost remarcabile, şi o forţă majoră care l-a ajutat să se menţină în viaţă atât de mult timp".

Kirby a jucat în serialul ”Columbo”

Bruce Kirby l-a interpretat pe Geore Kramer în mai multe episoade din serialul "Columbo". El a avut şi rolul procurorului de district Bruce Rogoff în "L.A. Law", difuzat între 1986 până în 1994.

A mai apărut în "Days of Our Lives", "Kojak", "Rick Hunter" sau "Punky Brewster".

Bruce Kirby

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Doliu în lumea cinematografiei! Îndrăgita actriță s-a stins din viață

Bruce Kirby și-a început cariera de actor în anii 1950, apărând în serialul de televiziune Goodyear Television Playhouse. În cursul anilor 1960 a jucat în mai multe seriale printre care I Dream of Jeannie, The Nurses, The Defenders, Car 54, Where Are You? și The Patty Duke Show.

A apărut în diferite roluri în serialele Bonanza, Ironside, Barney Miller, Hogan's Heroes, The Rockford Files, The Marcus-Nelson Murders, Kojak, M*A*S*H și Alice în anii 1970. Apoi a apărut în anii 1980 în Remington Steele, Night Court, Matlock, Hill Street Blues, Lou Grant și Punky Brewster. Printre serialele în care a jucat în anii 1990 au fost The Golden Girls, L.A. Law, In the Heat of the Night, Murphy Brown, Murder, She Wrote și Chicago Hope.
În anii 2000 a apărut în serialele The Sopranos, The Agency, Scrubs și The West Wing.

Citeste si: Tragedie. Un copil de 13 ani, mort într-un accident din Capitală

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Kirby a avut mai multe roluri în serialul polițist de lungă durată Columbo, interpretându-l mai ales pe naivul sergent Kramer în șase episoade. În 1981-1982 a apărut în rolul ofițerului Schmidt de la poliție din San Francisco în episodul 9 al serialului polițist CBS Shannon, cu Kevin Dobson în rolul principal. El a jucat rolul procurorului Bruce Rogoff în 13 episoade din L.A. Law din 1986 până în 1991.

Bruce Kirby a jucat pe scena Teatrului Broadway multă vreme

A interpretat, de asemenea, roluri secundare în unele filme, printre care filmele clasice Catch-22 (1970) și Stand by me (1986). A mai apărut în filmul How to Frame a Figg (1971) cu Don Knotts și în comedia Another Nice Mess (1972) cu Rich Little. O altă apariție notabilă a fost rolul Pop Ryan, tatăl ofițerului John Ryan (interpretat de Matt Dillon), în filmul Crash (2005). Bruce Kirby a fost, de asemenea, activ ca actor pe scenele teatrelor de pe Broadway, jucând în spectacolele Diamond Orchid (1965) și Death of a Salesman (1984).

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI