Cel puțin 15 persoane au fost ucise și peste 40 rănite după un incendiu care a izbucnit într-un bloc de apartamente din estul Chinei, au declarat autoritățile locale citate de BBC News.

Citește și: VIDEO- Catastrofă de proporții în Valencia. Autoritățile au declarat trei zile de doliu după ce 10 oameni au murit

Imaginile distribuite pe rețelele sociale au arătat flăcări și coloane negre de fum înghițind mai multe etaje ale unui zgârie-nori din orașul Nanjing.

Oficialii chinezi au declarat că incendiul a început la primul etaj al clădirii, unde erau depozitate biciclete electrice.

Cauza exactă a incendiului a rămas în curs de cercetare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Clădirea este situată în districtul Yuhuatai din Nanjing, un oraș cu peste opt milioane de oameni care se află la aproximativ 260 km nord-vest de Shanghai.

Echipajele serviciilor de urgență au fost alertate pentru prima dată cu privire la incendiu la ora locală 04:40 dimineața, au declarat oficialii de la serviciile de intervenție. 

Catastrofă într-un bloc de locuințe 

Douăzeci și cinci de mașini de pompieri și 130 de pompieri au fost trimiși pentru a interveni asupra incendiului.

Până la ora 06:00 incendiul fusese stins, operațiunea de căutare și salvare s-a încheiat în jurul orei 14:00.

Dintre cele 44 de persoane rănite trimise la spital pentru îngrijiri, una este în stare critică, iar alta grav rănită, au spus oficialii.

Infern repetat după cel din Valencia

Poliţia spaniolă a găsit sâmbătă un al zecelea cadavru în blocul de apartamente devastat de un incendiu uriaş în al treilea oraş ca mărime din Spania, Valencia, au anunţat sâmbătă autorităţile, citate de Reuters.

Incendiul, alimentat de vânturi puternice, a izbucnit joi seara în districtul bogat El Campanar.

Aproximativ 100 de supravieţuitori erau cazaţi în hoteluri vineri seara.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si