Artistul a lansat mai multe melodii extrem de cunoscute, cum ar fi: "Nu pleca", împreună cu Mihaela Runceanu, și "Într-un oraș, într-un tramvai". Deşi retras din lumina reflectoarelor, artistul a rămas aproape de marea sa iubire, muzica.

Cine a fost, de fapt, Dorin Anastasiu

Se pare că o mare perioadă din viața sa a fost profesor de canto și dicție pentru copii și adolescenți care şi-au dorit o carieră muzicală, scrie site-ul tvr.ro.

Dorin Anastasiu s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943. Între 1954-1957 a urmat cursurile Şcolii de coregrafie, la Bucureşti. Tot în Capitală absolvă cursurile Liceului “Ion Neculce” şi, în 1967, ale Facultăţii de Instalaţii din cadrul Institului de Construcţii. La şcoala populară de artă urmează atât cursurile clasei de teatru, cât şi cele de muzică uşoară.

Citeste si: Petrică Cercel, cauza morţii: Câţi copii avea artistul? Soţia lui, Ana, este devastată

Dorin Anastasiu a avut o viață plină de evenimente frumoase

Din fericire, viata lui Dorin Anastasiu a fost plina si deloc plictisitoare, desi artistul este mult prea modest pentru a recunoaste acest lucru.

Faimosul cântăreț s-a stins din viață[Sursa foto: tvr.ro]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

”Nu stiu daca sunt un om fericit. Sunt un om impacat cu sine, pentru moment. N-am trecut degeaba prin viata, dar ar mai fi loc de mai bune sau mai multe. Azi nu se mai poarta modestia. Trebuie sa fii foarte obraznic. Poate ca este si vina mea. Daca as fi abordat alta maniera...”, declara artistul pentru Jurnalul Naţional.

În anul 1966, a obţinut premiul I la Festivalul naţional studenţesc, iar un an mai târziu a debutat la radio, în 1968 la TV.

A urmat apoi înregistrarea a peste o sută de creaţii ale celor mai cunoscuţi compozitori români. După un premiu II la festivalul internaţional de la Soci (URSS), în 1968, cu o piesă de George Grigoriu, în 1969 a obţinut premiul I de interpretare la Mamaia, cu două piese de Alexandru Mandy, şi, ca urmare, a fost desemnat să reprezinte România la ediţia din anul următor a Cerbului de aur.  

Citeste si: Doliu în lumea presei. A murit răpus de COVID-19 un celebru gazetar și scriitor

A fost nelipsit mult timp pe scena festivalului de la Mamaia, a jucat în câteva lungmetraje şi şi-a împrumutat frecvent vocea unor personaje în filmele de desene animate. De asemenea, el a fost redactor, profesor şi prezentator la emisiuni de succes de la TVR şi Antena 1.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si