Serviciul în limba rusă al BBC a dezvăluit inițial informația, citând trei foști subalterni ai lui Botașev care au păstrat legătura cu el după ce acesta a fost trecut în rezervă.

Un alt general rus din cadrul Forțelor Aeriene ale Rusiei a fost eliminat de ucraineni

Botașev este pilotul cu cel mai înalt rang a cărui moarte a fost cunoscută. Înainte de pensionare el a fost comandantul unui regiment de aviație.

Informația vine după ce Statul Major al Ucrainei a raportat pe 22 mai că un avion de atac rusesc Su-25 a fost doborât deasupra regiunii Luhansk și că pilotul nu a avut timp să se ejecteze.

Citeste si: Un convoi de camioane încărcate cu produse agricole din Ucraina urmează să fie descărcate în silozul TTS din Galaţi

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Nu este clar cum un ofițer pensionar în vârstă de 63 de ani a ajuns să piloteze un Su-25 în Ucraina, foștii subalterni ai generalului sugerând că acesta „pur și simplu nu putea sta departe”.

Nepotul unui general rus, adjunctul ministrului Apărării, a fost ucis în luptele din Ucraina

Potrivit sursei publicației ingușe, Hamhoev a fost un „tip demn”, iar Evkurov „l-a ajutat, și-a construit o carieră”.

Moartea lui Adam Hamhoev în Ucraina a fost raportată și de The Magas Times, referindu-se la „corpul de ofițeri al Republicii Ingușeția”. Potrivit acestuia, pe 22 mai, cadavrul căpitanului urmează să fie adus la Ingush Karabulak.

Citeste si: Zelenski, discurs în fața miliardarilor lumii. Cum pot liderii de la Davos să schimbe soarta războiului din Ucraina

Potrivit presei ingușe, Adam Hamhoev este absolvent al Școlii superioare de comandă aeriană din Riazan. A făcut serviciul militar într-o unitate din Ulianovsk.

Iunus-Bek Evkurov este ministru adjunct al apărării al Federației Ruse din iulie 2019. Înainte de asta, a condus Ingușetia timp de 12 ani. În decembrie 2021, Evkurov a fost promovat la gradul de general colonel.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si