Mai mulți tineri consideră că masca este invizibilă- la fel ca în cazul multor trecători. Când cred că nu-i vede nimeni, își coboară subtil masca sub bărbie și se plimbă liniștiți pe stradă.

Citeste si: Coronavirus în România, 3 februarie 2021. 2.752 de cazuri noi și 87 de decese cauzate de COVID-19. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate

Astfel de imagini ne confirmă că, deși am căpătat ceva experiență cu acest virus, încă ne scapă multe lucruri legate de prevenție.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Poate una dintre cele mai mari greșeli o reprezintă încrederea oarbă în apropiați. L-am întrebat pe acest tânăr ce ar face dacă s-ar întâlni cu un bun prieten.

Citeste si: Cât de eficient este vaccinul anti-COVID AstraZeneca?

Când ne întâlnim cu apropiații dăm uitării virusul COVID-19

Degeaba ne distanțăm de străini, avertizează medicii, dacă atunci când ne întâlnim cu familia sau prietenii dam uitării orice virus.

O altă greșeală ar fi în cazul persoanelor care au avut virusul, iar acum cred că sunt imunizați pe viață.

Citeste si: Persoanele care au fost infectate cu COVID-19 ar putea să aibă nevoie doar de o doză de vaccin! Ce spun cercetătorii

Studiile arată că nivelul anticorpilor COVID scade rapid după infectare, ceea ce sugerează că un pacient vindecat în urma infecției poate să ia virusul încă o dată, după câteva luni.

Cea mai eficientă metodă de prevenție până în acest moment o reprezintă vaccinarea.

Citeste si: Există 4.000 de variante ale COVID-19! Ce spun oficialii britanici?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si