Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Un an de pandemie CORONAVIRUS. Aceleași greșeli făcute de omenire

Se împlinește un an de când pandemia de coronavirus a ajuns și în România. Pe 26 februarie 2020 era confirmat oficial primul caz, al unui bărbat de 25 de ani. Un an mai târziu, omenirea parcă tot nu a înțeles ce presupune cu adevărat prevenția. Ne mulțumim să respectăm ceea ce ni se impune, dar ne punem în pericol adesea cu bună știință văzându-ne cu rude sau prieteni sau purtând masca necorespunzător.

Georgiana Balaban,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mai mulți tineri consideră că masca este invizibilă- la fel ca în cazul multor trecători. Când cred că nu-i vede nimeni, își coboară subtil masca sub bărbie și se plimbă liniștiți pe stradă.

Citeste si: Coronavirus în România, 3 februarie 2021. 2.752 de cazuri noi și 87 de decese cauzate de COVID-19. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate

Astfel de imagini ne confirmă că, deși am căpătat ceva experiență cu acest virus, încă ne scapă multe lucruri legate de prevenție.

Citeste si: Pensii militare mai mari pentru o categorie de români. CCR decide săptămâna aceasta cine sunt pensionarii care beneficiază de mărire- kanald.ro

Citeste si: Vacanța de vară, mai scurtă! Veste ȘOC pentru acești elevi- wowbiz.ro

Citeste si: Un bărbat care a avut erecție timp de peste 30 de ore a primit despăgubiri de 50.000 de euro. Și soția lui a fost compensată- antena3.ro

Poate una dintre cele mai mari greșeli o reprezintă încrederea oarbă în apropiați. L-am întrebat pe acest tânăr ce ar face dacă s-ar întâlni cu un bun prieten.

Citeste si: Cât de eficient este vaccinul anti-COVID AstraZeneca?

Când ne întâlnim cu apropiații dăm uitării virusul COVID-19

Degeaba ne distanțăm de străini, avertizează medicii, dacă atunci când ne întâlnim cu familia sau prietenii dam uitării orice virus.

O altă greșeală ar fi în cazul persoanelor care au avut virusul, iar acum cred că sunt imunizați pe viață.

Citeste si: Persoanele care au fost infectate cu COVID-19 ar putea să aibă nevoie doar de o doză de vaccin! Ce spun cercetătorii

Studiile arată că nivelul anticorpilor COVID scade rapid după infectare, ceea ce sugerează că un pacient vindecat în urma infecției poate să ia virusul încă o dată, după câteva luni.

Cea mai eficientă metodă de prevenție până în acest moment o reprezintă vaccinarea.

Citeste si: Există 4.000 de variante ale COVID-19! Ce spun oficialii britanici?

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI