Un îngrijitor nervos a scos din priză un congelator și a distrus zeci de ani de muncă științifică, scrie NY Post.

Angajatul unei firme de curățenie s-a enervat pe zgomotul sâcâitor făcut de un congelator și l-a oprit, distrugând zeci de ani de muncă de laborator și provocând daune de cel puțin 1 milion de dolari.

Citește și: Operațiune de amploare împotriva unei rețele care exploata surdo-muți. Victimele erau racolate din Gara de Nord

Potrivit sursei citate, îngrijitorul care lucra într-un laborator a fost enervat de bip-ul neîncetat al unui aparat.

Ca să își ușureze calvarul, el ar fi apăsat un comutator care a oprit zgomotul – dar a închis și un congelator extrem de important, distrugând decenii de muncă științifică, potrivit laboratorului Institutului Politehnic Rensselaer din orașul american Troy.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„A șters 25 de ani de cercetare”

Presupusa neglijență a personalului de curățenie a costat laboratorul daune de cel puțin 1 milion de dolari, iar universitatea a intentat acum un proces împotriva firmei de curățenie cu care avea un contract aparent inofensiv.

Citește și: Controversele Hidroelectrica: Trei facturi în patru zile pentru clienți, acoperind retroactiv lunile ianuarie, februarie și martie

„Comportamentul și neglijența oamenilor au cauzat toate acestea”, a declarat Michael Ginsberg, avocatul instituției de cercetare pentru Times Union din Albany.

„Din păcate, au șters 25 de ani de cercetare”, a spus el.

Citește și: Kairan Quazi, un puști genial de 14 ani care termină acum facultatea, începe serviciul la SpaceX, firma aerospațială a lui Elon Musk

Congelatorul super-rece pe care lucrătorul de la curățeni l-a închis ca să șteargă liniștit praful păstra culturi celulare, mostre și alte elemente stocate la -80 grade Celsius, a spus Times Union.

Dar când muncitorul a oprit întrerupătorul de circuit, pentru a scăpa de alarma sonoră, temperatura a crescut la minus -10 grade, fapt care a deteriorat sau distrus materialul, susțin acuzațiile din proces aflat pe rol.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si