La acest proiect au lucrat specialişti de la University College London Hospitals (UCLH) şi ingineri de la echipa germană de Formula 1, cu sediul la Brackley, Marea Britanie.
Aparatul Continuous Positive Airway Pressure (CPAP) este deja testat în spitale şi poate furniza oxigen pacienţilor fără a avea nevoie de un ventilator mecanic. Trei aparete au fost livrate spitalelor londoneze şi 40 către UCLH. Dacă testele vor avea rezultat pozitiv, până la 1.000
de astfel de dispozitive vor fi produse pe zi de Mercedes-AMG High Performance Powertrains, divizia care construieşte motoarele monoposturilor echipei de Formula 1.
Citeste si: Legătura impresionată dintre eroul de la Londra și Sergiu, tânărul care s-a dus călare la soţia lui care tocmai născuse!” Este unul dintre cei mai harnici dintre oamenii necăjiți din Dallas”
CAP a primit deja avizul agenţiei de specialitate din carul Ministerului britanic al Sănătăţii, Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA).
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Trump: SUA nu vor plăti pentru securitatea prinţului Harry şi a lui Meghan Markle. Ei trebuie să plătească
Şi în China şi în Italia sunt folosite aparate asemănătoare în tratamentul bolnavilor de Covid-19.
În acelaşi timp, un consorţiu în care sunt implicaţi giganţi ai industriei şi tehnologiei din Marea Britanie va produce 10.000 de ventilatoare clasice pentru sistemul de sănătate britanic.
Citeste si: Cătălin Moroșanu, mesaj dur către medicii din Suceava: „Să nu-i mai considerăm niște eroi”
Din "VentilatorChallengeUK" fac parte Airbus, BAE Systems, Ford, Rolls-Royce şi Siemens.
Modelul care va fi fabricat de săptămâna viitoare nu are încă avizul MHRA.