Într-o conversație video purtată joi, 4 noiembrie 2021, de la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), Thomas Pesquet a vorbit despre fragilitatea Pământului. Acesta a subliniat faptul că Terra are resurse limitate și cât de afectată este de activitățile umane.

„Vedeţi cu adevărat consecinţele schimbărilor climatice, urme tangibile?”, a întrebat şeful statului din biroul său.

„Din păcate da, domnule preşedinte. Prin hubloul Staţiei Spaţiale se vede clar fragilitatea Pământului, o oază cu resurse limitate, şi efectele nocive ale activităţilor umane, poluarea râurilor, poluarea atmosferică”, a răspuns astronautul, aflat în imponderabilitate în staţia spaţială.

Thomas Pesquet urmează să se întoarcă pe Terra în următoarele zile, însă data exactă nu a fost încă anunţată.

Citeste si: A fost confirmat al 5-lea ocean al Planetei! Se schimbă toate hărțile și manualele de geografie

Regiuni întregi de pe Terra se văd arzând din spațiu

”Am văzut regiuni întregi arzând, Canada, California acoperite de un nor de fum, flăcări pe care le-am observat cu ochiul liber la 400 kilometri atitudine, acelaşi lucru în sudul Franţei, în Grecia şi în bazinul Mediteranei”, a continuat el, descriind de asemenea ”spectacolul trist al furtunilor tropicale care se succed una după alta”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie care a cumpărat un dulap vechi de pe Facebook a rămas fără cuvinte când a văzut ce se afla în interiorul acestuia- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

”Aţi văzut schimbări comparativ cu ultima dumneavoastră misiune?”, a continuat Emmanuel Macron.

Fenomenele meteorologice se accelerează într-un mod îngrijorător

„Da, aceste fenomene meteorologice se accelerează într-un mod îngrijorător”, a subliniat Pesquet, în timp ce şeful statului a rămas tăcut o clipă.

Astronautul speră că se vor putea lua măsurile necesare pentru ca planeta să rămână locuibilă pentru toată lume.

De asemenea, i-a propus lui Emmanuel Macron să aibă o nouă discuție cu el la următoarea sa amerizare.

Planeta Pământ

Citeste si: Unul dintre astronauții de pe misiunea Apollo 11 a murit

”Trebuie să grăbim mult mai mult angajamentele şi implementarea lor. Acesta este obiectivul acestui COP26 şi a ceea ce încercăm cu toţii să facem la nivel naţional, regional şi european", a conchis preşedintele.

Thomas Pesquet a reamintit şi obiectivele următoarelor misiuni spaţiale, în special „întoarcerea pe Lună într-un mod mai durabil pentru a stabili o bază acolo şi, în câţiva ani, o misiune pe Marte, pentru a vedea dacă ceea ce s-a întâmplat cu această planetă- pierderea atmosferei- i se poate întâmpla şi Terrei”.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si