O bombă a explodat în moschee în timpul rugăciunii de miercuri seară, potrivit Fox News. Inițial au fost anunțate două decese, ulterior bilanțul victimelor a crescut la 20 de morți.

Citeste si: Ce măsuri ar putea lua ONU dacă Rusia continuă atacurile asupra Centralei Nucleare de la Zaporojie, Ucraina

„În urma exploziei de astăzi, am internat 27 de pacienți la Centrul chirurgical pentru Victimele Războiului din Kabul, inclusiv cinci minori, unul dintre ei un băiețel de 7 ani”, a declarat Stefano Sozza, directorul ONG-ului italian Emergency din Afganistan.

Atentatul din capitala afgană a ucis cel puțin 20 persoane, inclusiv un cleric proeminent, și a rănit cel puțin 40, spun ultimele rapoarte media.

Mai mulți copii printre victime

Printre răniți s-ar fi numărat mai mulți copii. Se suspectează că jihhadiștii de la ISIS ar putea fin în spatele atacului de miercuri seara.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Martorii au spus că explozia puternică a fost auzită într-un cartier din nordul Kabulului, spărgând ferestrele clădirilor din apropiere. Ambulanțele s-au deplasat la fața locului.

„O explozie a avut loc în interiorul unei moschei… sunt multe victime, dar cifrele nu sunt încă clare”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Kabul, Khalid Zadran.

Al Jazeera: 20 de morți și 40 de răniți

Explozia a avut loc într-o moschee din zona Khair Khana în timpul rugăciunilor de seară.
„În urma exploziei într-o moschee din nordul capitalei Kabul, 20 de persoane au fost ucise și alte 40 au fost rănite”, a declarat miercuri o sursă de securitate afgană pentru postul de televiziune din Qatar Al Jazeera.

Talibanii susțin că dețin controlul deplin al Afganistanului, dar Statul Islamic continuă să efectueze atacuri asupra civililor și poliției în întreaga țară.

Talibanii nu au emis nicio declarație privind victimele, potrivit agenției ANI, citate de NewsRoom Post. Niciun grup terorist nu și-a revendicat până acum responsabilitatea pentru explozie.
Printre morți se află un înalt cleric islamic, pe numele său Amir Mohammad Kabuli.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si