În accidentul înfiorător din districtul Kohistan, provincia Khyber Pakhtunkhwa, cel puțin 36 de persoane au fost rănite și transportate la spital, a declarat Arif Javed, un comisar adjunct de district. 

Incidentul s-a petrecut pe un drum umed după ploaia căzută peste noapte, dar oficialii pakistanezi încă investighează cauzele accidentului, iar Ambasada Chinei a declarat într-o declarație oficială că autobuzul a fost "'ținta unui atac", informează The Associated Press.

Citeste si: Accident cumplit pe o șosea din Kiev. Șapte minori stăteau în portbagajul mașinii care s-a răsturnat

Se verifică dacă a existat o explozie în autobuz înainte de accident

Inginerii chinezi și muncitorii din construcții ajută Pakistanul să construiască un baraj în Kohistan. Arif Javed a declarat că muncitorii pakistanezi și chinezi se aflau în drum spre locul proiectului când s-a produs accidentul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Muncitorii pakistanezi și chinezi se aflau în drum spre locul de muncă în momentul în care s-a produs explozia urmată de accident.[Sursa foto: Twitter]

Asim Abbasi, un comisar asistent din Kohistan, a declarat că autoritățile cred că incidentul a fost un accident, dar investighează dacă a existat un tip de explozie în autobuz. El a spus că o butelie de gaz ar fi putut exploda și că este posibil să existe material exploziv în vehicul.

Explozivii sunt adesea folosiți de ingineri în proiecte de construcții. "Până acum, nu suntem siguri dacă a existat sau nu o explozie în autobuz, dar mașina a căzut într-o râpă și se pare că a fost un accident", a spus el.

Ambasada Chinei: A fost un atac!

Ambasada Chinei a denumit incidentul drept „atac”, într-o declarație dată presei. "Recent, muncitorii noștri dintr-un proiect din Pakistan au fost atacați și au suferit decese și răniți", se spune în comunicat. „Am notificat cetățenii chinezi din Pakistan să evite ieșirea pe străzi, cu excepția cazului în care este solicitat de muncă sau de afaceri și să acorde o atenție deosebită siguranței lor”.

La Beijing, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian, a declarat că țara este „șocată și condamnă atacul cu bombă din provincia pakistaneză Khyber Pakhtunkhwa”.

"Am cerut părții pakistaneze să ajungă la motivul real al incidentului, să aresteze și să pedepsească strict atacatorii cât mai curând posibil ca să putem să protejăm cu seriozitate siguranța personalului, instituțiilor și proiectelor chineze din Pakistan", a spus Zhao.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si