UPDATE: Douazeci si sase de persoane au ramas internate in doua spitale din Brasov, din cele 36 care au fost transportate la unitati spitalicesti in urma accidentului petrecut, vineri seara, pe DN 73 A, dupa ce un autocar cu tineri s-a rasturnat intre Paraul Rece si Rasnov.

Potrivit unor surse medicale, din cele 36 de persoane transportate la spitale dupa producerea accidentului, sambata dimineata erau inca internate 17 persoane la Spitalul Judetean de Urgenta Brasov si alte noua la Spitalul Militar din municpiu.

Sursele citate au precizat ca doua persoane au refuzat internarea, inclusiv soferul autovehiculului rasturnat, iar noua nu necesitau internarea.

La ora actuala, toti pacientii sunt in stare stabila, fiind tinuti sub supraveghere medicala.
 

UPDATE: Echipele de interventie au reusit, dupa mai bine de doua ore de la producerea accidentului petrecut pe DN 73 A, in judetul Brasov, sa scoata de sub autocarul rasturnat si cea de-a doua victima incarcerata, operatiunea fiind dificila in conditiile in care autovehiculul era instabil si risca sa se rastoarne peste salvatori.

Potrivit lui Ciprian Sfreja, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, salvatorii au depus "eforturi considerabile" pentru scoaterea, de sub autocarul rasturnat, si a celei de-a doua persoane care ramasese incarcerata sub autocarul rasturnat, avand bratul prins sub autovehicul, in conditiile in care acesta era instabil.

"Daca o manevra ar fi fost facuta gresit, exista riscul ca autocarul sa se rastoarne si echipajul care intervenea sa fie.prins

sub el. S-a sapat cu foarte mare atentie sub bratul barbatului prins, in conditiile in care spatiul era foarte ingust si nu se puteau folosi unelte specifice, cum ar fi lopeti sau tarnacoape", a precizat purtatorul de cuvant al ISU Brasov.

Barbatul scos de sub autocar, un italian, a fost transportat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta.

Potrivit ultimelor date furnizate de la fata locului, echipele medicale au decis sa ii duca la spital, pentru orice eventualitate, pe toti cei 36 de pasageri aflati in autocar, singurul care nu a fost dus la spital fiind soferul, care

nu a dorit acest lucru.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Aflat, vineri seara, la locul accidentului petrecut intre Paraul Rece si Rasnov, prefectul de Brasov, Marian Rasaliu, a declarat presei ca au fost verificate toate documentele transportatorului si ca "se pare ca sunt in regula la prima vedere".

intrebat despre cauzele producerii accidentului si despre situatia soferului, prefectul a spus ca "pur si simplu" conducatorul auto a derapat si a iesit de pe sosea in conditiile in care in zona toata ziua a plouat abundent.

Rasaliu a precizat ca Spitalul Judetean Brasov este pregatit sa primeasca ranitii si ca, de asemenea, a fost pregatit si Spitalul Militar sa primeasca victime in stare mai putin grava.

UPDATE: Politistii rutieri au stabilit ca accidentul de vineri seara, de pe DN 73 A, dintre localitatile Predeal si Paraul Rece, din judetul Brasov, cand un autocar cu 37 de persoane s-a rasturnat pe o parte, iar 16 persoane au fost ranite, s-a produs din cauza soferului autovehiculului, care a pierdut controlul volanului intr-o curba.

Centrul  INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca in urma accidentului petrecut, vineri seara, in jurul orei 18.50, la kilometrul 12 al DN 73 A, circulatia rutiera este oprita pe ambele sensuri.

"Din primele informatii a reiesit faptul ca soferul unui autocar in care se afla 37 de pasageri adulti s-a rasturnat, cauza fiind pierderea controlului volanului in curba, iar in urma evenimentului au rezultat doua victime. Accidentul s-a produs in jurul orei 18:50, iar in prezent sunt blocate ambele sensuri de mers, pentru efectuarea cercetarii la fata locului", anunta reprezentantii Infotrafic.

Potrivit ultimei informari a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, in autocar se aflau 37 de persoane, romani si straini, care se duceau spre un teambuilding care urma sa aiba loc la o cabana din zona Rasnovului. in accident au fost ranite 16 persoane, doua dintre acestea fiind incarcerate. Una dintre cele doua persoane incarcerate este un cetatean italian si a ramas prins cu o mana sub autocarul rasturnat.

UPDATE: Saptesprezece persoane au fost ranite in urma rasturnarii unui autocar pe DN 73 A, intre Rasnov si Paraul Rece, in judeţul Brasov, dintre acestea cinci fiind in stare grava, trei cu traumatisme faciale si doua cu traumatisme de coloana. Raniţii urmeaza sa fie dusi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa Brasov. in zona, vineri dupa-amiaza a plouat abundent.

Reprezentanti ai Serviciului Judetean de Ambulanta Prahova au declarat ca in autocar sunt 40 de persoane, doua dintre acestea fiind incarcerate.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

La fata locului, salvatorii intervin cu trei autospeciale de stingere, un echipaj de descarcerare, trei ambulante SMURD, patru autospeciale pentru transport personal si victime multiple.

De asemenea, au fost trimise la fata locului si sapte echipaje ale Serviciului Judetean de Ambulanta, fiind trimise echipaje medicale din Brasov, Covasna, Sibiu si Prahova.

Potrivit unoer surse medicale, doua dintre cele 40 de persoane aflate in autocar au ramas incarcerate, dar sunt constiente. Celelalte persoane au fost scoase din masina.

Autocarul s-a rastunat intr-o parte, nu a cazut in prapastie.

Medicii evalueaza starea de sanatate a celor din autocar pentru a vedea daca este necesar transportul lor la spital.

Surse medicale au declarat ca, in urma evaluarii la fata locului, medicii au stabilit ca 15 persoane au fost ranite. Zece dintre ele au traumatisme la maini sau la picioare, trei au tramatisme faciale si doua au traumatisme de coloana.
 

Sursa foto: transilvania365.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si