Un autocar în care se aflau 35 de persoane, membri ai unui ansamblu folcloric, care se deplasau la un festival de sezon, s-a răsturnat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în apropiere de municipiul Paşcani.

Citește și: Un tânăr de 23 de ani și o femeie de 42 de ani au murit pe loc într-un accident cumplit din Timiș

Potrivit ISU Iaşi, Planul Roşu de intervenţie a fost activat la 00,05 şi dezactivat peste o oră și jumătate.

Zeci de echipaje de la Ambulanță, SMURD, Pompieri și Poliție din tot judetul Iași au acționat la fața locului

Accident cu autocar în Iași- 12 copii au ajuns la spital

După sosirea salvatorilor, 25 de persoane- 12 minori şi 13 adulţi- au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"La ora 00,03 a fost primit un apel prin SNUAU 112 pentru a semnala că un autocar cu 35 de persoane s-a răsturnat în municipiul Paşcani, dintre care 10 au nevoie de îngrijiri medicale. Au intervenit forţe şi mijloace de intervenţie din cadrul Inspectoratului. În urma evaluării medicale au fost transportate la spital 25 de persoane. Două dintre ele au fost duse la Spitalul pentru Copii 'Sf. Maria' Iaşi. Din totalul persoanelor, 15 aveau vârste cuprinse între 14-17 ani", a declarat Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Doi copii în stare gravă

La faţa locului s-au deplasat echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, SMURD, ISU şi Poliţie, dar şi o autospecială de descarcerare grea.

Potrivit Dianei Cimpoeşu, coordonator SMURD Iaşi, doi copii în stare gravă au fost transportaţi de la SAJ la Spitalul ''Sf. Maria'' din Iaşi.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

''În total la Iaşi au fost transferate 7 persoane'', a spus Diana Cimpoeşu.

accident iasi

Accident Iasi. La faţa locului s-au deplasat echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, SMURD, ISU şi Poliţie, dar şi o autospecială de descarcerare grea. 

[Sursa foto: BZI.ro]

Care este starea pacienților ajunși la UPU

„În UPU au ajuns 3 victime din accidentul rutier cu pasageri în autocar):

R. Vasile, cu vârsta de 55 ani, diagnosticat cu traumatism cranio cerebral cu pierderea cunoștinței (TCC cu PC), plagă contuzie umăr stâng, contuzie TA, traumatism prin strivire mână dreaptă. A fost internat la CCPR.

S. Andrei, de 19 ani, policontuzionat, plagă tăiată cu sticlă, omoplat strâng, contuzie TA. Așteaptă rezultatele Computerului Tomograf, AP. Reevaluare în secția de Chirurgie, apoi dirijat la Spitalul de Neurochirurgie.

M. Liliana, de 45 ani, policontuzionată, contuzie TA, TL, fractura EIR. A fost dirijat la Spitalul de Neurochirurgie.

Cealaltă pacientă de 16 ani. A primit diagnosticul: policontuzionată prin accident rutier (pasager autocar), traumatism cranio cerebral cu pierderea cunoștinței, plăgi contuze cu lipsa de substanță fronto-temporo-parietal stâng. Se gestionează cu Neurochirurgia”, a mai transmis șefa UPU SMURD Iași.

Ansamblul folcloric din Botoșani urma să ajungă în Ialomița

În autocar se aflau 35 persoane (ansamblu folcloric) care se deplasau de la Botoșani spre Ialomița.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

S-au trimis: un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (TIM), două ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași (SAJ), 3 echipaje de Prim Ajutor și două Autospeciale de Transport Persoane – Victime Multiple.

"25 persoane (12 minori si 13 adulți) au avut nevoie de îngrijiri medicale. S-au declanșat 2 coduri roșii (minori). Au fost transportați cu TIM si C2 de la SAJ la Spitalul Sf. Maria din Iasi.

În total Iași au fost transferate 7 persoane, 16 cod verde au fost evaluați la CPU Pașcani.
Medicul primar pe care l-am trimis să coordoneze intervenția a rămas în CPU Pașcani să ajute medicul de urgență de gardă pentru că cei 16 au refuzat transportul la Iași.

Pentru pacienta adolescentă tratată de TIM: Politraumatism prin accident rutier (pasager autocar). Amputație totală de braț stâng. Amputație parțială braț drept. Traumatism cranio cerebral cu pierderea cunoștinței. Plăgi contuze hemifacies drept și regiunea fronto temporală dreaptă”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si