Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a avocatului Augustin Farcas, din cadrul Baroului Arad, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, scrie news.ro.

Conform unui comunicat de presa remis, joi, de catre procurori, in cursul anului 2015, avocatul a fost contactat de catre un client pentru a-l ajuta sa vanda 15 hectare de teren mostenite de la mama sa.

Clientul a semnat o imputernicire avocatiala, conform careia avocatul putea negocia vanzarea-cumpararea terenurilor si putea incheia promisiunea de vanzare-cumparare, asumandu-si obligatia de a-si informa clientul cu privire la toate demersurile efectuate. De asemenea, cei doi au convenit ca pretul vanzarii sa fie de 90.000 de euro, adica 6.000 de euro pe hectar.

Ulterior, avocatul l-a informat pe client ca a gasit un cumparator (cetatean german) si i-a solicitat sa se deplaseze la un birou notarial pentru a-l imputernici sa-i vanda terenurile. Totodata, acesta i-a inmanat o ”informare”, ce prezenta aparenta inregistrarii demersurilor la Cabinetul Individual de Avocatura Farcas Augustin. Din document reiesea ca avocatul a gasit un cumparator care a acceptat pretul solicitat, de 6000 euro/hectar, sub conditia incheierii unei promisiuni de vanzare, iar pretul integral urma sa fie achitat pana cel tarziu in data de 20.09.2015.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

”Dupa ce persoana vatamata s-a prezentat la biroul notarial si s-a incheiat procura autentificata prin care il imputernicea pe inculpat sa-i vanda terenurile, acesta s-a deplasat la un alt birou notarial si a incheiat promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare a terenurilor cu o alta persoana decat cea mentionata in inscrisul inmanat persoanei vatamate, incasand suma de 25.000 euro, pe care nu a mai predat-o niciodata acesteia ”, se arata in comunicatul procurorilor.

In octombrie 2015, avocatul ar fi semnat contractul de vanzare-cumparare autentic, dar i-a spus clientului sau ca nu a semnat inca actele si nu a primit banii.

Suspectand ca a fost inselat, clientul i-a cerut dovezi, iar avocatul i-ar fi prezentat mai multe inscrisuri false (notificari catre cetateanul german, raspunsul reprezentantului acestuia).

”Pe parcursul cercetarilor s-a constatat ca cetateanul german este o persoana neidentificata, iar persoana indicata ca si reprezentat al sau nu are cunostinta despre manoperele dolosive ale inculpatului, fiind un client mai vechi al acestuia”, mai arata procurorii.

Presupusa victima a avocatului s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 97.500 euro, din care 90.000 euro reprezinta pretul convenit pentru vanzarea terenului, iar 7.500

euro contravaloarea subventiei de la A.P.I.A.

Dosarul a fost trimis pentru solutionare Curtii de Apel Timisoara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si