Close sidebar
Close sidebar

Un avocat și un polițist, cercetați de DIICOT. Cei doi sunt acuzați de înșelăciune și trafic de influență

Un avocat și un polițist sunt acuzați de trafic de influență și înșelăciune și sunt cercetați de DIICOT.

Ana-Maria Costea,

Un avocat și un polițist, cercetați de DIICOT. Cei doi sunt acuzați de înșelăciune și trafic de influență

[Sursa foto: national.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)

cercetează un polițist și un avocat pentru că au sprijinit o grupare infracțională, fiind acuzați de înșelăciune și trafic de influență.

Citeste si: O cantitate uriașă de petarde a fost confiscată din locuința unui bărbat

DIICOT, despre cei doi membrii ai grupului infracțional

Procurorii și polițiștii au făcut în cursul zilei de joi, 7 percheziții în București  și în Ilfov la domiciliile a trei persoane, una dintre acestea fiind avocat, iar alta polițist, dar și la sediile a două instituții, informează DIICOT într-un comunicat de presă.

Activitățile sunt desfășurate în cauza având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălarea banilor, abuz în serviciu care a produs consecințe deosebit de grave și șantaj.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Percheziții de amploare la traficanții de droguri: 105 persoane, reţinute şi 24 plasate sub control judiciar

„În urma activităților de urmărire efectuate în această cauză, a fost extinsă urmărirea penală față de doi suspecți sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și trafic de influență.

Cu privire la aceștia s-a reținut că, în luna august 2021, au aderat la grupul infracțional organizat având ca scop obținerea prin mijloace frauduloase  a sumei de aproximativ 16 milioane de euro. Cei doi suspecți au sprijinit material și moral liderul grupului infracțional organizat prin următoarele tipuri de activități: au schimbat sau depus documente la anumite instituții; au acordat sfaturi; au intermediat legătura dintre membrii grupului; au promis că vor influența în mod favorabil factorii de decizie ai unei unități bancare și ai unei instituții, pretinzând în mod mincinos că au calitatea de lucrători în cadrul unui serviciu de
informații și dețin conexiuni în mediul politic și bancar”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Citeste si: Mascații au greșit adresa la descinderi și au intrat peste doi bătrâni bolnavi. Femeia a leșinat

Cum au reacționat suspecții în fața acuzațiilor

Cei doi membri ai grupului infracțional organizat au cunoscut caracterul fictiv al contractelor de consultanță, prestări servicii, asociere în participațiune, utilizate pentru a justifica efectuarea transferurilor de fonduri din conturile bancare ale firmei, înlesnind și ajutând la inducerea în eroare și păgubirea unei unități bancare cu suma de aproximativ 11 milioane de euro, diferența de 5 milioane de lei nefiind obținută ca urmare a intervenției procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală care au întrerupt procesarea operațiunilor bancare solicitate de grup.

Citeste si: Un fost polițist, un fost primar și un antrenor de fotbal sunt acuzați de trafic de minori

„În schimbul ajutorului acordat, unul dintre cei doi suspecți a primit suma de 2 milioane de euro provenind din fondurile societății prejudiciate. De asemenea, unul dintre suspecți a pretins că, în calitate de lucrător al unui serviciu de informații (calitate nereală), va interveni la judecători (nenominalizați) pentru a-i determina ca, în schimbul sumei de 60.000 de euro (contravaloarea unui ceas de lux), să dispună punerea în libertate a liderului grupului infracțional organizat ”, au mai precizat autoritățile.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, cele două persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Citeste si: "Am fost la detectorul de minciuni!" Mama Luizei Melencu, ipoteză halucinantă, după sentința primită de Gheorghe Dincă! Dezvăluiri nebănuite din dosarul "Caracal"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI