Close sidebar
Close sidebar

Un baiat de 15 ani s-a sinucis din cauza jocului "Balena Albastra". Parintii indurerati trag un semnal de alarma: "Verificati telefoanele copiilor"

Isaiah Gonzales s-a sinucis la varsta de 15 ani in casa parintilor din localitatea San Antonio, dar acestia sustin ca adolescentul a ales sa-si puna capat vietii din cauza jocului "balena albastra", care a generat controverse si in Romania, transmite BBC.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Acum, tatal adolescentului ii avertizeaza pe parinti sa fie mai atenti cu privire activitatea online a copiilor.

"Vreau (ca parintii- n.r.) sa le verifice telefoanele si sa intre pe retelele sociale. Noi nu am avut niciun semn", a declarat Jorge Gonzales.

Jocul balena albastra este reprezentat de un set de provocari, al caror scop ultim este sinuciderea. Acesta a aparut initial pe reteaua ruseasca VKontakte.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Insa, multi sustin ca balena albastra este doar o farsa.

Mai multe sinucideri din intreaga lume au fost puse pe seama jocului aparut pe VKontakte.

Scoli franceze, britanice si americane au emis deja avertismente cu privire la pericolul reprezentat de balean albastra, iar cazul din Texas nu reprezinta prima sinucidere suspecta din SUA.

In Georgia, parintii unei adolescente de 16 ani sustin ca aceasta s-a sinucis in timp ce participa la balena albastra.

" Este o chestie reala. Mi-am pierdut sora din cauza acestui joc", a declarat fratele adolescentei din Georgia.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI