Potrivit anchetatorilor, un baiat "radicalizat" ar fi putut fi "incitat" sau "comandant de la distanta" de catre un membru al organizatiei Stat Islamic sa comita un atentat, dupa ce a incercat in aceasta vara sa se alature SI in Siria, scrie revista Focus, care citeaza o sursa judiciara.

Parchetul general din Frankenthal a confirmat implicarea unui tanar germano-irakian de 12 ani, nascut in Germania.

"Pot confirma ca am deschis o ancheta dupa descoperirea unei bombe cu cuie la Ludwigshafen", a declarat o purtatoare de cuvant al parchetului federal, Stefan Biehl, fara a oferi alte detalii.

Potrivit parchetului din Frankenthal, in doua randuri- 26 noiembrie si 5 decembrie- copilul a esuat in incercarea de a activa dispozitivul artizanal, intai intr-un targ de Craciun si apoi in piata primariei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Potrivit saptamanalului Focus, un trecator a gasit in 5 decembrie, intr-un tufis din apropierea primariei, un rucsac in care se afla un borcan plin cu pulbere, cu un fitil si plin de cuie.

"A fost prelevat un esantion si s-a dovedit ca era inflamabil", a precizat procurorul general din Frankenthal, Hubert Strober.

Potrivit acestuia, termenul "bomba este exagerat" dar anchetatorii nu stiu inca modul in care s-ar fi comportat amestecul in recipientul de sticla.

Copilul, prea tanar pentru a fi urmarit penal, a fost incredintat serviciilor sociale.

Sursa foto: News.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si