Un angajat al unui aeroport care a furat, sâmbătă, un avion bimotor și a amenințat că îl va face să se prăbușească peste un supermarket Walmart din Mississippi a fost arestat, după ce, într-un final, a aterizat pe un câmp, afirmă Poliția, citată de CNN.

Șeful Poliției din Tupelo, John Quaka, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că pilotul arestat este Cory Wayne Patterson, angajat al Tupelo Aviation de zece ani.

Citește si: Valentin Anghel este pilotul care a murit alături de Georgiana Popa. El avea foarte multă experiență în zbor

Quaka a afirmat că la 5.08, ora locală, Patterson, originar din Shannon, Mississippi, a furat un avion bimotor Beechcraft King Air C90 şi a decolat de la Aeroportul Regional Tupelo.

Ce au transmis autoritățile

„Știm că Patterson are o oarecare pregătire aviatică”, a spus Quaka. ”Nu credem că este un pilot licențiat. Acest aspect este încă în desfășurare, să aflăm acest lucru”, a adăugat el.

Quaka a mai spus că Patterson era responsabil de alimentarea cu combustibil a aeronavelor. Șeful Poliției a afirmat că avionul fusese alimentat complet cu o noapte înainte.

Citește si: Un avion cu 200 de pasageri s-a întors de urgență pe aeroportul din Otopeni

În jurul orei 5.23 a.m, Patterson a sunat la numărul de urgență din Lee County, din avion, şi a spus că îl va face să se prăbușească peste West Main Walmart din Tupelo, a arătat Quaka. În scurt timp, magazinul şi zona apropiată au fost evacuate. Mai multe străzi principale din Tupelo au fost, de asemenea, închise, potrivit șefului Poliției.

Walmart-ul din Trupelor a fost „închis şi evacuat”, a declarat pentru CNN Charles Crowson, director de presă al firmei, cât încă avionul era în aer.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Quaka a precizat că negociatori de la Poliţia din Tupelo l-au contactat pe pilot şi l-au convins să aterizeze la aeroportul din Tupelo. Un alt pilot a asistat Poliţia în a-l ajuta pe Patterson, dar în timpul procedurii de aterizare acesta a renunțat şi s-a îndreptat spre nord-vest, a spus Quaka. Mai multe districte au fost anunțate despre evenimentul în desfășurare, a menționat Quaka.

Citește si: Ceremonie de Ziua Aviației la București. Trafic blocat în Piața Aviatorilor

Peste mai bine de patru ore, Patterson a scris o postate pe Facebook. „În esență, își lua adio. La acest moment, știm că aproape rămăsese fără combustibil”, a afirmat Quaka.

După ce Poliţia a pierdut şi apoi a restabilit contactul radar cu avionul, Patterson a confirmat că a aterizat pe un câmp, a declarat șeful Poliției.

La scurt timp, Patterson a fost reținut şi acuzat de furt calificat şi emiterea de amenințări teroriste, a mai spus acesta.

Quaka a adăugat că se așteaptă ca guvernul federal să adauge acuzații.

Administrația Aviatică Federală (FAA) investighează incidentul. Biroul FBI din Jackson, Mississippi, a fost de asemenea implicat în gestionarea răspunsului la eveniment, a declarat un purtător de cuvânt.

Roxanne Ward (42 de ani) a declarat pentru CNN că avionul a aterizat în spatele Staţiei de pompieri Gravestown, în apropiere de locuința ei, în jurul orei 10.20 a.m.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„A aterizat destul de dur”, a spus ea.

Citește si: Georgiana, tânăra care a murit în accidentul aviatic din Giurgiu, a fost condusă pe ultimul drum: „Nu plângeți! Pleacă doar într-o excursie...”

Unele imagini video pe care le-a împărtășit CNN arată că avionul era în mare parte intact, pe câmp, în timp ce forțele de ordine l-au înconjurat pe pilot.

Ward a auzit că avionul venea şi a fugit la casa socrului său, pentru a se ascunde în pivniță. „Atunci am auzit bufnitura”, a spus ea.

Răspunzând întrebărilor unor reporteri, Quaka a spus că a luat legătura cu familia pilotului, care este ”foarte îngrijorată” pentru acesta.

„Sunt recunoscător că situația s-a rezolvat şi că nimeni nu a fost rănit”, a afirmat guvernatorul Tate Reeves, într-un mesaj pe Twitter.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si