Un bărbat a căzut, marți, în zona Cheilor Sohodolului din Gorj, de la o înălțime de peste 8 metri, în albia unui râu. Acesta a fost salvat de salvamontiști.

Citește și: Bărbat surprins cu ATV-ul pe pârtia Cocoșul din Predeal, sancționat de jandarmi

”Salvamontiştii gorjeni au ajuns în zona Cheilor Sohodolului şi, în cadrul căutărilor efectuate, au reuşit să observe o parte din bicicleta celui dispărut băgată de apă sub digul de beton al râului.

La o cercetare mai atentă, au reuşit să descopere şi victima, căzută de la o înălţime de peste 8 metri şi blocată într-un spaţiu foarte îngust dintre dig şi peretele muntelui”, a transmis Salvamont România.
Victima a fost găsită inconștientă, dar prezenta semne vitale.

Citește și: Vești proaste pentru cei care vor să meargă la schi în Bulgaria! Avertismentul Ministerului de Externe

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Salvamontişii au acordat primul ajutor medical şi au stabilizat victima la faţa locului apoi au început manevrele de imobilizare în vederea extragerii din fisură.

În cadrul operaţiunii au fost folosite două tipuri de tărgi în funcţie de configuraţia terenului, reuşind să ridice victima pe cei cca 8 metri diferenţa de nivel şi să o predea ambulanţei SAJ”, au mai precizat salvamontiştii.

Citește și: Salvamontiştii încearcă, de peste o oră şi jumătate, să salveze un Cane Corso din abruptul Cheilor Mănăstirii din Rameţ

Bărbat surprins cu ATV-ul pe pârtia Cocoșul din Predeal, sancționat de jandarmi

Jandarmii au surprins un bărbat care se deplasa cu un ATV chiar pe pârtia de schi, punând în pericol siguranța și integritatea schiorilor. Jandarmii s-au deplasat de urgență și i-au solicitaT să parcheze vehiculul la marginea pârtiei, pentru a-i proteja pe schiori, în condițiile în care se aflau mai multe persoane pe pârtie.

Citește și:  Un grup de copii, alături de antrenorul lor, blocat în stațiunea montană Muntele Mic. Jandarmii au intervenit pentru a-i ajuta pe elevi

Având în vedere starea de fapt, jandarmii l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2000 lei în conformitate cu prevederile HG 263/2001 privind amenajarea, omologarea, întreținerea și exploatarea pârtiilor și traseelor de  schi pentru agrement.
Jandarmii reamintesc turiștilor că accesul sau circulația pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement cu automobile, tractoare sau orice alt tip de vehicul este interzisă.

Citește și:  Elicopterul SMURD a fost solicitat pentru a salva o persoană accidentată pe Muntele Mic

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si