Poliţia din Majorca a deschis la sfârşitul lunii ianuarie 2021, o anchetă, în urma unui val de îmbolnăviri în Majorca, în urma unor informaţii potrivit cărora un angajat ”s-a contaminat dar a ascuns că este bolnav”, precizează într-un comunicat poliţia.

Bărbatul nu prezenta niciun simptom COVID-19, însă cu câteva zile înainte de descoperirea acestui focar, bărbatul a început să prezinte simptome, stârnind îngrijorarea colegilor săi de la serviciu, dar nu a vrut să se ducă acasă şi s-a dus să facă un test PCR.

Citeste si: Pfizer pregătește pastila cu care te poți vindeca acasă de COVID-19

Nu a așteptat rezultatul testului COVID-19 și s-a dus la servciu

Fără a primi rezultatul testului, bărbatul s-a dus la serviciu, dar și la sala de sport. La serviciu, şeful său, la fel ca restul personalului, au insistat ca bărbatul să se întoarcă acasă, pentru că risca să contamineze pe toată lumea.

Bărbatul fiind conștient că are febră stătea fără mască

Aceștia au declarat ulterior poliţiei că bărbatul avea febră ”peste 40°C”, însă i-a ignorat şi a rămas în acea zi la serviciu, unde s-a plimbat peste tot şi îşi cobora în mod intenţionat masca atunci când tuşea, spunând că ”vreau să vă contaminez pe toţi cu (noul) coronavirus”, potrivit poliţiei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Bărbatul stătea fără mască de protecție[Sursa foto: PixaBay]

La sfârşitul zilei, când a primit rezultatul testului PCR, bărbatul ieșise pozitiv la infecția cu SarS-CoV-2. Colegii săi, îngrijoraţi, s-au dus să se testeze, la rândul lor. Cinci dintre ei, ale căror teste au fost pozitive, au contaminat la rândul lor membri ai familiei, inclusiv trei bebluşi în vârstă de un an.

Citeste si: Restricțiile au fost prelungite în Capitală. Când scăpăm de mască

Din fericire, cele 22 de persoane contaminate nu au primit spitalizare

Trei persoane care s-au aflat în contact direct cu bărbatul la sala de sport au fost de asemenea contaminate şi au transmis virusul apropiaților. Potrivit poliţiei, niciuna dintre cele 22 de persoane contaminate de către bărbat nu a fost spitalizată.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si