Un bărbat în vârstă de 77 de ani, din localitatea Sălard, județul Bihor, a fost reținut de polițiști după ce ar fi ucis câinele vecinului, în mod intenționat. Ce pedeapsă poate primi bărbatul, dacă în urma cercetărilor, va fi considerat vinovat?

A ucis intenționat câinele vecinului

La vârsta de 77 de ani, un bărbat din localitatea Sălard, din județul Bihor, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Potrivit primelor informații, bărbatul ar fi ucis, în mod intenționat, câinele vecinului său.

Propunerea reținerii pentru 24 de ore a fost realizată de polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor. Bărbatul de 77 de ani este cercetat pentru săvârșirea  infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept. Cazul a ajuns în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, care se vor ocupa de documentarea infracțiunii săvârșite de bărbatul în cauză.  

Citește și: Gestul emoționant al unui om al străzii, față de cinci căței găsiți la marginea unei străzi. ,,Vreau doar să li se dea șansa pe care mama lor, la fel ca mine, nu a primit-o niciodată”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

gard sarma ghimpata

Un câine ar fi murit într-un gard de sârmă ghimpată

[Sursa foto: istockphotos]

"La data de 7 februarie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 77 de ani, din localitatea Sălard, județul Bihor, cercetat pentru comiterea infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză", se arată

în comunicatul transmis de IPJ Bihor.

Se pare că bărbatul ar fi amplasat în spatele locuinței capcane de tip lanț, din sârmă. În aceste capcane și-ar fi găsit sfârșitul câinele vecinului, în urmă cu o zi.

"Din cercetările efectuate de polițiștii de la protecția animalelor bihoreni a reieșit că, bărbatul ar fi amplasat, în spatele imobilului de domiciliu, mai multe capcane de tip laț, din sârmă, în care, la data de 6 februarie a.c., în jurul orei 17.00, un câine, aflat în proprietatea unui vecin, ar fi fost prins, fapt care a condus la decesul animalului", se arată în comunicatul transmis de IPJ Bihor. 

Ce pedeapsă riscă bărbatul dacă este găsit vinovat?

Bărbatul de 77 de ani beneficiază de prezumția de nevinovăție pe parcursul desfășurării anchetei. În cazul în care bărbatul va fi considerat vinovat de săvârșirea infracțiunii de ucidere a animalelor, intenționat, fără drept, acesta riscă pedeapsa cu închisoarea.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Săvârșirea acestei infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni până la un an sau cu amendă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si