Un bărbat a fost ucis de câinele de care avea grijă cât prietenii erau în vacanță. Incidentul s-a petrecut într-o comună din Galați. Bărbatul, din localitatea Roșcani, le promisese unor apropiați că va avea grijă de câinele lor cât aceștia vor fi plecați în concediu. Seara trecută, moment când a intrat să îl hrănească, câinele din rasa Amstaff l-a atacat și l-a mușcat în zona gâtului.

Citește și: Deținătorii de câini periculoși au fost vizați într-un control de amploare

O persoană care a auzit strigătele de ajutor a sunat la 112, însă echipajul medical sosit la fața locului nu a putut intra în curte din cauza câinelui extrem de agresiv. Medicii au intervenit, încă nu au putut decât să declare decesul. Polițiștii au deschis un dosar penal de ucidere din culpă. 

Deținătorii de câini periculoși au fost vizați într-un control de amploare

Mai multe acțiuni ce i-au vizat pe deținătorii de câini periculoși au fost organizate în orașul Deta și în alte 12 comune. 

În perioada 29.06- 02.07.2023, polițiștii  orașului Deta împreună cu cei din cadrul cele doua secții rurale arondate, au organizat o acțiune în orașul Deta și cele 12 comune din aria de competență pentru verificarea modului de respectare a legislației privind regimul de deținere al câinilor periculoși din categoriile I si II. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și:  Amenda dată de polițiști în cazul femeii atacate de câini pe Lacul Morii, mai mică decât contravenția pentru un călător STB fără bilet

Un bărbat a fost ucis de câinele de care avea grijă cât timp prietenii erau în vacanță

Un bărbat a fost ucis de câinele de care avea grijă cât timp prietenii erau în vacanță

[Sursa foto: stirileprotv.ro]

Au fost verificați 72 de deținători de câini periculoși. În  urma verificarilor efectuate s-a constatat faptul ca deținătorii acestora nu respecta obligațiile prevazute de legislația în domeniu, respectiv:  majoritatea câinilor  nu erau identificați prin microcipare, nu erau vaccinați și sterilizati, iar pentru câinii din categoria I nu exista asigurare pentru raspundere civilă. 

Citește și:  O fetiță de 12 ani din Reșița a fost mușcată de câine. Totul s-a întâmplat în drum spre școală

Au fost constatate patru infracțiuni și au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale

Totodată, proprietarii câinilor nu au depus la sediul poliției documentele prevăzute de lege. Având în vedere cele constate, polițiștii au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale conform prevederilor  OUG 55/2002 privind  regimul de deținere al câinilor periculoși, în valoare totala de 5.200 lei. 

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Citește și: Un bărbat a ajuns la spital cu răni grave, după ce a fost atacat de un taur

Au fost constatate și patru infracțiuni privind "Codotomia și cuparea urechilor" prin intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului animalului în cazul mai multor exemplare din rasele Cane Corso, Rottweiller și Amstaff, fapte prevăzute și  pedepsite de art.

25 alin.1 lit. a din Legea nr. 205/2004 privind protectia animalelor. 

Acțiunile autorităților vor continua. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si