Un bărbat în vârstă de 75 de ani a fost luat de ape din propria gospodărie și a fost găsit fără suflare la 5 kilometri de locuința lui, în comuna Brazii din județul Arad. Victima viiturii încerca să își salveze câinele din curte și să urce cu el în podul casei.

Bărbatul tocmai revenise acasă, în localitatea Buceava-Șoimuș, atunci când prăpădul a început. El și-a urcat soția în podul casei, iar apoi a vrut să salveze și cățelul, ducându-l tot în pod.

Cum s-a petrecut tragedia?

În momentul în care a mers să salveze câinele, bărbatul a fost surprins de viitură, care l-a dus la o distanță de cinci kilometri de casa lui, pe un teren agricol din apropierea satului Iacobini, informează libertatea.ro

Citește și: Accident mortal în Covasna! O femeie a murit, după ce mașina în care se afla a intrat într-un parapet de metal

Potrivit președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, bărbatul a fost luate de ape „cu tot cu casă”. Presa locală spune că locuinţa era făcută din chirpici şi pământ bătut, doar o parte fiind construită din cărămidă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Soția bărbatului a reușit să scape cu viață. 

„Cercetarea la faţa locului a stabilit că nu sunt suspiciuni cu privire la cauza decesului, trupul nu prezintă urme de violenţă. Victima ar fi fost surprinsă în gospodăria sa, de viitură”, a transmis IPJ Arad.

Viiturile au făcut dezastre

„O catastrofă de asemenea amploare nu a mai fost aici”, a spus președintele CJ Arad pe pagina sa de Facebook.

Mai multe localități din județul Arad au fost lovite duminică, 25 iunie, de viituri, în urma ploilor abundente. Județul se află până pe 26 iunie, sub avertizare de ploi torențiale, precum și de o alertă de inundații, emisă de hidrologi.

Citește și: FOTO- O tânără de 19 ani a murit pe locul din dreapta, după ce două mașini s-au izbit puternic. Șoferii se află în stare gravă

„Cea mai dramatică situație. O catastrofă de o asemenea amploare nu a mai fost consemnată niciodată aici. Am instituit o celulă de criză la nivelul Consiliului Județean. (…)”, a mai transmis președintele CJ Arad.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si