Alte 56 de persoane sunt suspectate că ar fi fraudat proba contra unor sume cuprinse între 3.000 şi 7.500 de euro.

Un bărbat a încercat să fraudeze proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului

”La data de 18 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au depistat în flagrant 3 bărbaţi, respectiv un candidat, un instructor auto şi un „sufleor”, care ar fi fraudat proba teoretică, componentă a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV Bucureşti”, a transmis, marţi seară, IPJ Ilfov.  

Citeste si: Argeș: Poliţist, arestat pentru trafic de influenţă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Bărbatul purta un echipament special care i-ar fi permis unei persoane din exterior să vadă monitorul și să transmită răspunsurile.

Alte 56 de persoane ar fi fraudat proba

”La aceeaşi dată, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au desfăşurat 3 percheziţii, respectiv la sediul unei şcoli de şoferi, din Bucureşti şi la domiciliile a 2 dintre cele 3 persoane, depistate în flagrant.

În cadrul activităţilor de documentare, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au identificat, până în prezent, alte 56 de persoane, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fraudat proba teoretică, pentru obţinerea permisului de conducere”, a mai precizat sursa citată.  

Citeste si: Ambiția unui bărbat din Maramureș. A obținut permisul de conducere la vârsta de 72 de ani

”Din probatoriul administrat, a rezultat faptul că, în perioada 2018-2022, un instructor auto, în vârstă de 43 de ani, împreună cu un bărbat (sufleor), în vârstă de 28 de ani şi fără calitate, au

racolat zeci de persoane neşcolarizate şi le-au sprijinit să fraudeze proba teoretică, componentă a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV Bucureşti. Ca mod de operare, candidaţii urmau să intre în sala de examen, purtând pe îmbrăcăminte şi în urechi tehnică de natură a permite să filmeze monitorul şi să comunice în exterior cu ”sufleorul”, acesta din urmă transmiţându-le răspunsurile”, a mai precizat IPJ Ilfov.  

Surse din Poliție au precizat că la fraudă nu au luat parte lucrători din cadrul DRPCIV. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si