Un bărbat a înotat 27 de ore fără oprire după tsunami-ul care a lovit insula Tonga
Un bărbat din insulele Tonga în vârstă de 57 de ani a fost numit „Aquaman din viața reală” după ce a fost obligat să înoate timp de 27 de ore fiind dus în larg în timpul tsunami-ului devastator de sâmbătă.
Erupția vulcanului subacvatic din Tonga a produs, sâmbătă, valuri uriașe de tsunami în arhipelag, care au ucis cel puțin trei persoane, au distrus sate, stațiuni și clădiri și au distrus liniile de comunicație din regiune, potrivit The Guardian.
Un localnic de 57 de ani a fost obligat să înoate aproape 30 de ore fără oprire, după ce a fost aruncat în larg de valuri.
Localnicul Lisala Folau, care trăia pe mica insulă izolată Atata, cu o populație de aproximativ 60 de persoane, a declarat presei locale că a fost dus în larg de valurile care au lovit Tonga, sâmbătă, în jurul orei 19.00.
Folau, în vârstă de 57 de ani a povestit că își zugrăvea casa când a fost alertat de tsunami de către fratele său și, în curând, valurile au trecut prin salonul său.
El a spus că s-a urcat într-un copac pentru a scăpa, dar când a coborât, un alt val mare l-a măturat. Lisala Folau a precizat că are un handicap la picior și nu poate merge corect.
„Am plutit, lovit de valurile mari care continuau să vină”, a explicat el. Lisala Folau a mai spus că a continuat să plutească și a reușit încet să înoate 7,5 km până la insula principală Tongatapu, ajungând la țărm 27 de ore mai târziu, în jurul orei 22:00 duminică.
Agenția Reuters a publicat povestea omului din Tonga, dar a precizat că nu a putut să-l contacteze pe Lisala Folau sau să verifice evenimentele.
Povestea lui Folau a devenit virală printre grupurile de pe Facebook și pe alte rețele sociale. „Aquaman din viața reală”, a titrat o postare pe Facebook, referindu-se la personajul de benzi desenate și de film.
Insula Atata, care se află la aproximativ 8 km nord-vest de capitala Tonga a fost aproape în întregime distrusă de tsunami-ul care a lovit insulele.
Bărcile navale din Tonga încă cercetează insulele mai mici și evacuează oamenii către insulele principale.