Bryan Niedert, în vârstă de 47 de ani, a murit în locuința sa din Lakes of the Four Seasons din nordul statului, după ce o grenadă găsită în lucrurile bunicului a explodat.  

Cei doi copii ai săi, o fată de 18 ani și un băiat de 14 ani, au fost transportați la un spital din apropiere cu răni provocate de șrapnel. 

Citește și: Proiectil exploziv, găsit de un șofer pe DN6

Poliția a declarat ulterior că „cercetează dacă dispozitivul s-ar fi putut autodetona din cauza vechimii sale sau a altor factori, dacă a fost tras cuiul sau dacă ar fi putut fi implicate alte circumstanțe”, a relatat NBC5 Chicago. O echipă de geniști a fost chemată la fața locului, urmând să se stabilească exact cum s-au petrecut faptele.  

Citește și: Incident de securitate în Japonia. Premierul Fumio Kishida a fost evacuat de urgență

Proiectil exploziv, găsit de un șofer pe DN6

O grenadă defensivă în stare de funcţionare a fost găsită de un şofer de autocamion în apropierea unei parcări de pe DN6. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Șoferul se oprise pentru a se odihni, moment în care a observat proiectilul în iarbă. Bărbatul a sunat la 112, iar la fața locului s-au deplasat pirotehniștii din cadrul  ISU Giurgiu  . 

”Un şofer de autocamion a oprit, ieri după-amiază, într-o parcare pe DN 6, în apropierea localităţii Valea Plopilor, pentru pauza de odihnă.  La un moment dat, acesta a observat 

în iarbă şi a sunat la 112. La faţa locului s-a deplasat echipajul de pirotehnicieni din cadrul ISU Giurgiu”, anunță ISU Giurgiu.

Citește și:  Un proiectil exploziv a fost găsit pe un teren agricol din Giurgiu

Este vorba despre o grenadă defensivă, în stare perfectă de funcţionare. Proiectilul a fost ridicat şi transportat în siguranţă pentru a fi distrus.

Cinci proiectile explozive au fost descoperite de la începutul anului

Acestea au fost de calibrul 76, 100 şi 120 mm, un focos fuzant, o bombă de aruncător de calibrul 120 mm, o grenadă defensivă şi şapte cartuşe de infanterie de calibrul 7,62 mm. Proiectilele au fost găsite în pădurile din localităţile Călugăreni şi Săbăreni şi pe terenuri din Giurgiu, Mihăileşti, Stoeneşti, Slobozia şi Vlad Ţepeş.  

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și:  Alertă cu bomba în Marea Neagră. Scafandrii militari au intervenit de urgență

”Muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi de aceea oamenii trebuie să ştie ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartuşe sau altele asemănătoare.

În primul rând nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parţial îngropate în pământ sau se află la suprafaţă.  Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să ştie în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie şi nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente. Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentaţi să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acţiune poate provoca explozii”,  potrivit ISU Giurgiu.

Citește și: Un proiectil exploziv a fost găsit pe un teren agricol din Giurgiu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si