Incendiul a izbucnit azi, în jurul orei 13.00, în cartierul Driglovăț din Reșița.

Citeste si: VIDEO- Incendii de vegetație în Lefkada. Au fost trimiși pompieri din șase țări

Focul a ajuns la locuință după ce vegetația din jur s-a aprins de la temperaturile ridicate. Vecinii au alertat autoritățile, moment în care un bărbat a intervenit la focul care se apropia de locuință.

În timp ce stingea incendiul, i s-a făcut rău, iar autoritățile venite la fața locului nu au putut face nimic pentru bărbat, găsindu-l fără viață.

Citeste si: 150 de hectare de culturi au fost distruse în Ialomița

150 de hectare de culturi au fost distruse de incendiie de vegetație

Patru incendii au fost înregistrate în Ialomița, în primele 24 de ore de la începutul acestei luni. 150 de hectare de culturi au fost mistuite de flăcări.
Autoritățile transmit câteva indicații cultivatorilor de cereale, acestea fiind nevoiți să respecte câteva reguli.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Furnizorul de apă din județul Botoșani anunță că nu mai poate asigura cantitatea necesară cerută de populație

Astfel, maşinile (tractoarele, combinele, motoarele statice cu combustie internă, motoarele electrice, autovehiculele de transport, alte utilaje agricole) ce se vor folosi la recoltarea cerealelor vor fi revizuite din timp, înlăturându-se toate defecţiunile ce ar putea genera incendii.

Recomandările autorităților pentru ca incendiile să fie evitate

Pentru a evita următoare incendii, utilajele ar trebui să fie verificate de un personal autorizat înainte ca acestea să intre pe câmp.

De asemenea, se interzice fumatul, iluminatul cu flacără deschisă sau folosirea focului deschis în mijlocul culturilor.

MAE face avertizări cu privire la călătoriile din Grecia

Mai multe incendii au avut loc, zilele trecute, în Grecia, din cauza temperaturilor uriașe și zonelor aflate sub cod roșu de caniculă.

Citeste si: Căldura lovește România! Temperaturi extreme de peste 38 de grade

Autoritățile recomandă să se evite zonele în care temperatura se menține ridicată, iar aceștia fac o serie de recomandări în caz că ajung în aceste zone. Focul deschis și lăsat nesupravegheat este interzis, la fel și depozitarea combustibilului pe câmp sau zone călduroase, dar și interizcerea aruncării chiștoacelor aprinse în zone de vegetație.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si